PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UBB Satu Mare se mută din actualul sediu, dacă primeşte altul în aceleaşi condiţii

Mai mulţi reprezentanţi ai conducerii Universităţii Babeş Bolyai (UBB) Satu Mare s-au aflat astăzi la Satu Mare pentru a discuta cu primarul Dorel Coica după ce au primit o adresă prin care li se cere să elibereze sediul din fosta cazarmă militară pentru a muta în loc Primăria Satu Mare.

Prorectorii Ioan Bolovan, Ana Soos şi Nagy Ladislau au vizitat şi fosta şcoală nr.5 pe care Primăria le-o pune la dispoziţie şi au susţinut o conferinţă de presă pe această temă.

Aceştia au afirmat că extensia de la Satu Mare se mută în alt imobil doar dacă noul spaţiu va avea aceleaşi condiţii şi nu va plăti nici chirie.

Noi suntem acum în dialog, nu este nicio hotărâre, dl rector şi Consiliul de Administraţie va hotărî ce facem în viitor. Evident, putem să ne mutăm în altă clădire numai dacă obţinem exact aceleaşi condiţii. Această clădire a fost renovată de către noi, am dori o clădire într-o stare asemănătoare. Dacă Primăria poate să ne ofere clădirea şcolii renovată, atunci rămânem în dialog şi ne mutăm, dar starea actuală a clădirii ne spune că nu putem să ne mutăm“, a declarat, prorectorul responsabil cu extensiile universităţii, Nagy Ladislau.

Rectorii au estimat că pentru modernizarea clădirii fostei şcoli nr. 5 ar fi nevoie de peste un milion de lei, bani de care UBB nu dispune, având în vedere și faptul că numărul studenților a scăzut.

În cazul în care administrația locală nu va moderniza clădirea fostei școli, și nu va ajunge la o înțelegere amiabilă cu conducerea Primăriei, conducerea UBB este decisă să nu se mute, și pare hotărâtă să meargă în instanță pentru a-și apăra poziția.

Urmează ca până pe 28 ianuarie rectoratul UBB să trimită Primăriei Satu Mare o adresă scrisă cu poziția oficială referitor la această propunere.

UBB are 287 de studenţi la Satu Mare pe cele două specializări, pedagogie şi administraţie publică.