PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un pacient s-a sinucis în Spitalul Judeţean Satu Mare

Personalul medical al Spitalul Judeţean a sesizat Poliţia, astăzi, arătând că un bărbat de 48 de ani, internat în spital, s-a sinucis.

La puţin timp după miezul nopţii pacinetul s-a spânzurat în salon.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz, investigând împrejuările în care a survenit decesul bărbatului.

Conform unui comunicat al conducerii Spitalului Judeţean, sinuciderea a avut loc într-unul din saloanele secţiei Chirurgie Generală, unde a fost găsit decedat bărbatul în vârstă de 48 de ani, neoplazic, strangulat cu un cearşaf.  Pacientul a fost internat în cadrul secţiei cu diagnosticul  de “Neoplasm orofaringian” în stadiu terminal, maladie diagnosticată în urmă cu un an.  

Pacientul a fost internat în cadrul secţiei Chirurgie în data de 19.12.2013 prezentându-se la Urgentă din cauza complicaţiilor survenite ca urmare a afecţiunii de care suferea. Ulterior internării s-a instituit o gastrostomă alimentară.

„În ultimele zile a prezentat hemoragii masive în zona oro faringiana, motiv pentru care în ziua anterioara decesului s-a solicitat un consult ORL în urma căruia s-a constatat că pacientul se afla în afara oricăror resurse terapeutice. Cu cateva minute inainte de survenirea decesului pacientului i s-au administrat medicamente antialgice si antihemoragice.  La 10-12 minute după administrarea medicaţiei, asistenta de tură a intrat din nou în salon pentru a verifica starea pacientului dar l-a găsit pe strangulat. A anunţat imediat medicul de gardă care a constatat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt, Constantin Demian.

 De asemenea au fost anunţate imediat si organele  de cercetare abilitate.

Totodată prin dispoziţia managerului unităţii  a fost sesizată comisia de analiza a deceselor constituita la nivelul SJU Satu Mare, aceasta în urma analizării cazului va întocmi un raport care va fi înaintat conducerii unităţi.