PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, validat consilier judeţean. Ioan Mihalca a fost dat afară din PDL

Fostul director al Direcţiei Silvice Satu Mare, Ioan Mihalca, şi-a pierdut astăzi mandatul de consilier judeţean, după ce a fost dat afară din PDL. În locul său a fost validat preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PDL, Adrian Cozma.

Încă de a începutul şedinţei, Ioan Mihalca a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului prin care îi încetează mandatul, motivând că a atacat în instanţă decizia PDL prin care este exclus din partid. Mihalca a solicitat cel puţin o amânare până la tranşarea problemei în instanţă, dar reprezentanţii celorlalte formaţiuni, nici colegii săi de partid, n-au fost de acord cu acest lucru.

Am fost exclus din PDL în mod abuziv. În prima fază am câştigat la nivel naţional, acum am depus o hârtie la Tribunalul Satu Mare prin care am atacat hotărârea“, a afirmat Mihalca.

Atât Adrian Ştef cât şi Mircea Govor au invidiat disciplina de partid, amintind de solicitarea conducerii PDL Satu Mare privind înlocuirea sa.

Proiectul a fost votat de cei 32 de consilieri USL, UDMR, PPDD şi chiar PDL, Mihalca fiind singurul care şi-a susţinut cauza.

După vot, preşedintele Adrian Ştef i-a mulţumit lui Mihalca pentru activitatea sa, precizând că nu este vorba despre vreo problemă personală, ci despre decizia unui partid.

Următorul proiect a fost validarea unui nou consilier în locul rămas vacant, în persoana avocatului Adrian Cozma, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a PDL Satu Mare. Adrian Cozma a și depus jurământul, votând următoarele proiecte.

Ce s-a întâmplat astăzi este un gest de legalitate, de normalitate şi de diplomaţie. Vreau să îmi aduc aportul în buna desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean. Puteţi miza pe contribuţia mea în toate proiectele benefice judeţului Satu Mare“, a declarat Adrian Cozma.