PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

La Satu Mare se anunţă schimbări după ieșirea PNL de la guvernare. Ce spune Mircea Govor

Ieșirea PNL de la guvernare va afecta fără doar și poate mai multe instituții publice din Satu Mare. Dacă UDMR va intra la guvernare cel mai probabil postul de subprefect, deţinut în prezent de PNL, va reveni maghiarilor. UDMR mai solicită un post de viceprimar, în locul liberalei Marcela Papici și șefia mai multor instituții publice.

În conducerea Consiliului Județean se pare că nu vor avea loc schimbări, chiar dacă, matematic, ele sunt posibile.

Cu toate aceste revendicări, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a declarat că nu vor avea loc modificări în structurile de conducere de la Consiliul Judeţean (CJ) și nici la Primăria Satu Mare.

După părerea mea este o despărţire păguboasă pentru PNL. La nivel de judeţ mare lucru nu afectează, mă refer în primul rând la Consiliul Judeţean. E adevărat că să fii preşedinte al Consiliului Județean în opoziţie nu e cel mai fericit lucru, dar avându-mă pe mine lângă el nu va fi nicio problemă. La Consiliul Judeţean nu se va simţi, în instituţiile deconcentrate probabil că se va simţi. O spun sincer, chiar dacă îi respect pe toţi colegii mei, dar faci politică guvernului Ponta cu oamenii PSD-ului“, a afirmat Mircea Govor.

Întrebat dacă ar putea fi schimbată Marcela Papici cu un reprezentant UDMR, preşedintele PSD Satu Mare a afirmat: “Este un post politic, şi cât eu sunt preşedinte al PSD nu se va întâmpla acest lucru, nu se vor întâmpla niciun fel de mişcări de genul acesta la nivelul administrativ, pentru că atunci nu suntem oameni de cuvânt. Nu cred că este normal după ce am câştigat alegerile într-o formulă s-o schimbăm, atât timp cât nu e cazul. Avem o majoritate în Consiliul Local cu cei care am câştigat, avem o majoritate şi în Consiliul Judeţean. Acum să o schimbăm pe Marcela Papici din funcţia de viceprimar nu mi se pare corect şi elegant. Acest lucru n-o să-l încurajez, n-o să-mi dau girul pentru asemenea lucru“.

Govor nu a anunţat direct că vor fi schimbaţi directorii de instituţii PNL, dar, voalat, a lăsat să se înţeleagă acest lucru deoarece „probabil” UDMR, UNPR şi PC vor solicita posturi de deconcentrate dacă vor guverna alături de PSD.

Noi la Satu Mare vrem să rămânem în primul rând colegi. Probabil că UDMR-ul va veni la guvernare alături de noi şi fiecare partid care e la guvernare îşi pune oamenii în teritoriu, despre asta e vorba“, a punctat Govor. 

 

PNL are următorii șefi de instituții deconcentrate:

Mariana Roman Inspector şcolar general – Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare
Pinter Maria – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor
Marcel Marușca – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă
Cristian Soponoș – Garda de Mediu a Judeţului Satu Mare.

De asnemenea, în discuţii intră directori de şcoli şi directori adjuncţi.