PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lucrare de un milion de euro fraudată la Călineşti Oaş. S-a decontat ciment pentru piste de avion

Viceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, raportul unei comisii mixte înfiinţată de Consiliul Local, care a analizat implementarea unui sistem de canalizare în valoare de un milion de euro, documentul urmând să fie înaintat organelor abilitate ale statului în vederea efectuării unor anchete.

Potrivit viceprimarului, concluzia raportului însuşit de Consiliul Local în 31 ianuarie, efectuat de consilierii locali, mai puţin de cei PSD şi PNL, este că aproximativ 80% din lucrare a fost fraudată.

Conform raportului, comisia mixtă a găsit pe teren 122 de cămine din cele 162 decontate prin proiect, 40 lipsind. Totodată, s-a facturat o cantitate de 1.340 mc de beton marca 450, folosit special pentru pistele de avioane, pentru o platformă de 100 mp. Viceprimarul a precizat că s-ar fi putut efectua un km de drum din beton din această cantitate, dar n-a fost găsită decât o platformă de 10x10m.

S-a facturat 1340 mc de beton marca B 450, această marcă se foloseşte pentru pista de avioane. Așa apare și în lista de lucrări. Ori, această cantitate lipseşte cu desăvârşire, nu există. S-a fraudat 80% din lucrare. Este o fraudă foarte mare”, a precizat Dinu Birtoc.

Nemulţumirea acestuia este cu atât mai mare cu cât Consiliul Local a solicitat informaţii de la conducerea Primăriei dar nu a primit, iar la recepţia lucrării invitaţii şi conducerea Primăriei în loc să verifice lucrarea au mâncat şi băut.

Au mâncat, au băut şi au chefuit. Am crezut că se vor duce pe teren şi vor ridica fiecare cămin să vadă dacă este ceva înăuntru, dacă există numărul de cămine, dacă există cantitatea metrilor cubi de beton care apare în acte”, a mai adăugat Birtoc.