PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Medicii sătmăreni acuză: Controale oftalmologice ilegale în instituţii şi la sediul PDL!

Proprietarii mai multor cabinete din municipiul Satu Mare au atras atenţia că se desfăşoară controale oftalmologice ilegale şi periculoase în mai multe instituţii publice şi la sediul PDL Satu Mare.

Primarul Dorel Coica a fost sesizat cu privire la aceste aspecte, susţinând o conferinţă de presă alături de câţiva medici.

Este o activitate neplăcută pentru municipiul Satu Mare şi anume practicarea sub tentă medicală de către oameni neautorizaţi în municipiul Satu Mare şi, mai rău, la sediul unui partid. PDL nu are contract pe spaţiul în care stă, deci stă ilegal, contractul lor s-a încheiat anul trecut pentru nişte datorii mari care le-au avut. Pe lângă că stau ilegal şi-au permis să aducă din alte părţi ale ţării, specialişti îi numesc ei, care îşi desfăşoară activitate pseudo-medicală“, a declarat primarul.

Potrivit medicilor, oamenii cărora li se fac controale sunt obligaţi să-şi cumpere ochelari de la firma respectivă, aceştia având dubii asupra calităţii ramelor şi lentilelor.

Majoritatea populaţiei care ajunge la respectivele locaţii este indusă în eroare în primul rând prin faptul că li se face 10% dintr-o prescripţie de ochelari, adică li se face o măsurătoare cu un autorefractometru şi cam atât. În condiţiile în care nu-şi dau o comandă de ochelari la firmele respective rămân cu o hârtiuţă care nu are nicio valoare“, a afirmat reprezentantul unei societăţi de profil, Călin Mîrnea.

Conform medicilor, controalele oftalmologice situaţia este cu atât mai gravă cu cât s-au făcut în sediul Poliţiei, în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în Finanţe, în instituţii, şcoli şi grădiniţe. Aceştia susţin că este încălcată Legea 176/2000 care spune că ochelari sunt dispozitive medicale individuale şi comerţul cu aceştia nu poate fi ambulant.

Supăraţi şi pe faptul că această firmă le face concurenţă neloială, medicii au depus sesizări la Direcţia de Sănătate Publică, Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Finanţe.

Primarul Dorel Coica a afirmat că s-a sesizat şi cere celorlalte instituţii să fie alături de el pentru oprirea acestui fenomen. Totodată, edilul a acuzat PDL că-şi face campanie pe banii oamenilor şi a spus că are deja pregătite documentele pentru evacuarea democrat liberalilor. Primarul doreşte ca parterul sediului PDL să fie atribuit PMP, şi dacă se poate, Partidei Romilor.