– Suprafața casei și a terenului;
– Numărul și tipul camerelor;
– Formele geometrice ale locuinței;
– Materialele de construcție din care este realizat interiorul casei (gresie, faianță, parchet, vopsea, etc.);
– Piesele majore de mobilier;
– Aparatura electrocasnică și electronică;
– Tipul ferestrelor;
– Modul de încălzire; Și nu numai!
Stabilește, alături de dezvoltatorul sau agentul tău imobiliar exact ce dotări vrei să aibă casa pe care ți-o dorești. Spune-i persoanei responsabile că îți dorești să vizualizezi un plan tridimensional al casei astfel încât să poți vedea exact cum va arăta casa în exterior cât și în interior.
Abordează fiecare detaliu legat de dotările casei respective (dimensiunea gresiei și a faianței, grosimea parchetului, beneficiile vopselei utilizate, etc.). Informează-te cu privire la fiecare aspect și apelează la consultanți externi care să te ajute să iei cele mai potrivite decizii.
Adresează-i cât mai multe întrebări persoanei responsabile astfel încât să afli dacă anumite dotări sunt incluse în prețul casei și care ar fi costul suplimentar al elementelor pe care îți dorești să le incluzi.
Și dacă vrei să adaugi și alte dotări casei tale nu te mulțumi cu o singură ofertă de preț. Cere cât mai multe, analizează fiecare ofertă în parte și abia apoi ia o decizie.
Exprimă-ți dorințele cu privire la dotările ne-negociabile de care vrei să dispui în noua ta locuință și nu accepta să îți fie impusă achiziția unei case care cuprinde mult mai mult decât ai nevoie.
Realizează-ți o listă de dotări, un buget și străduiește-te să nu depășești ceea ce ți-ai propus astfel încât să poți face economii și să nu îți cheltui aproape toți banii doar pe o casă.
Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro