PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Accident grav de circulaţie la Santău. Şoferul era băut, fără permis şi a părăsit locul accidentului

Aseară în jurul orei 21,30 pe raza localităţii Santău s-a produs un accident grav de circulaţie iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului fiind prins la scurt timp de poliţiştii din Tăşnad.

Augustin B, în vârstă de 34 de ani, a condus autoturismul marca Audi, înmatriculat în Franţa , iar pe fondul conducerii imprudente , a pierdut controlul asupra autoturismului , intrând în coliziune cu un stâlp aflat în afara părţii carosabile.

În urma evenimentului a rezultat accidentarea pasagerilor autoturismului. Ileana B , în vârstă de 16 ani şi Cătălin T., de 22 de ani , au fost răniţi grav, iar Geta M. a fost rănită uşor.

După producerea evenimentului conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Poliţiştii au intrat în alertă dar în urma măsurilor întreprinse acesta a fost depistat şi prins pe raza localităţii Valea Morii , din judeţul Satu Mare după aproximativ 3 ore. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0,57mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea exactă a alcoolemiei i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Oamenii legii constatat de asemenea că bărbatul nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Acum şoferul vinovat este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de  conducere fără permis, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea autorităţilor şi conducerea sub influenţa alcoolului.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunerile legale care se impun în acest caz.

   Cercetările continuă în cauză.