PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Altfatter Tamas a fost instalat subprefect al judeţului Satu Mare, la propunerea UDMR

Instalarea oficială a noului subprefect Altfatter Tamas, susţinut de UDMR, a avut loc în această seară la Palatul Administrativ, în prezența ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a directorului Direcției Generale pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului, Constantin Mihart, prefectului Eugeniu Avram, senatorului Pataki Csaba, deputaților Erdei Istvan și Kereskenyi Gabor, a șefilor de instituții deconcentrate dar și a primarilor UDMR din județ.

 Constantin Mihart a dat citire ordinului prin care subprefectul Cristian Sasu, susținut de PNL, a fost eliberat din funcție, și ordinului prin care Altfatter Tamas se numește temporar în funcția de subprefect.

În cuvântul său, ministrul Mediului, Attila Korodi, a subliniat că numirea subprefectului din partea comunităţii maghiare este un lucru normal.

Ziua de astăzi reprezintă normalitatea în judeţul Satu Mare, pentru că normalitatea înseamnă o cooperare cât mai bună între comunităţile care au adus valoare judeţului. Judeţul Satu Mare cred că nu este al tablelor vopsite, este judeţul oamenilor care reprezintă toleranţa, cooperarea, valoarea adăugată a tuturor comunităţilor, indiferent dacă sunt români, maghiari, şvabi sau alte naţionalităţi“, a afirmat ministrul.

 „Este pentru prima dată când particip la instalare de subprefect şi nu depun jurământul. Vă pot asigura că d-l Altfatter Tamas este un bun specialist şi un om foarte liniştit şi echilibrat. O să-şi păstreze întotdeauna apartenenţa la o comunitate şi indiferent dacă se schimbă sau nu guvernele nu se va plimba, cum am păţit la instalarea unui prefect care a devenit subprefect. Noi nu ne schimbăm culoarea, nu ne schimbăm naţia, dar puteţi conta pe noi. Este un pas spre normalitate, spre un parteneriat corect”, a spus preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba.

 Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean, a dat asigurări că la Satu Mare totul funcționează normal, după alegerile parlamentare și locale.

„Eu personal am fost cel care am susținut colaborarea cu UDMR-ul la nivelul Consiliului Judeţean. Eu am insistat ca celălalt post de vicepreşedinte să aparţină UDMR-ului. Am intrat în normalitate până la urmă şi este normal ca aşa să fie, odată cu numirea d-lui subprefect, toate instituţiile subordonate guvernului României, toţi cei prezenţi aici trebuie să facem politica guvernului Ponta în teritoriu şi la locurile de muncă”, a afirmat Govor.  

Govor și-a exprimat încrederea că va avea o colaborare bună cu UDMR-ul întrucât tot timpul a fost un partener onest.

 Noul subprefect, Altfatter Tamas, a mulţumit pentru încrederea acordată, promiţând că nu-i va dezamăgi pe cei care i-au propus această funcţie.

Doresc să aduc mulţumiri foştilor mei colegi din UDMR pentru sprijinul şi încrederea acordată, doresc să transmit pe această cale că nu-i voi dezamăgi. Numirea mea în această funcţie este o onoare, sper să aducă normalitate, să fie un prim pas spre echilibru în judeţul Satu Mare. În cei 10 ani de activitate pe care i-am dobândit în administraţia publică am dovedit că sunt om de echipă, doresc ca în scurt timp să formăm o echipă la conducerea instituţiei, care funcţionează şi îşi îndeplineşte atribuţiile cu profesionalism şi transparenţă”, a spus Altfatter Tamas.

De asemenea, vicepreşedintele CJ Rudolf Riedl, a menţionat că UDMR a pierdut un profesionist, întrucât Altfatter Tamas va fi subprefectul tuturor locuitorilor judeţului, nu doar al maghiarilor.

Noul subprefect are 34 de ani, studii economice şi juridice, fiind angajat al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.