PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PNL şi-a stabilit lista pentru europarlamentare. Ovidiu Silaghi a ratat un loc eligibil

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut publică marţi seară, la finalul reuniunii conducerii partidului, lista candidaţilor formaţiunii pentru alegerile europene, confirmând informaţiile care circulau de câteva zile cu privire la faptul că preşedintele PNL Satu Mare, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, nu va obţine un loc eligibil.

Lista PNL pentru europarlamentare va fi deschisă de Norica Nicolai. Pe următoarele locuri se vor afla Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig şi Mihai Ţurcanu.

Pe listă se află actualii europarlamentari  pentru locurile considerate eligibile, cu excepţia lui Ovidiu Silaghi, dar şi două nume noi, respectiv Mircea Diaconu şi Mihai Ţurcanu.

Cel mai probabil scoaterea lui Ovidiu Silaghi de pe lista iniţială, pe care figura, au fost cauzate după ce DNA a anunţat că este cercetat în dosarul lui Nelu Iordache, fiind acuzat că a luat 200.000 de euro mită.

PNL îşi propune să obţină 25% la alegeri, adică opt mandate.

Probabil Silaghi va candida din nou pentru funcţia de deputat în Colegiul 2 Someş pe care a lăsat-o vacantă când a obţinut un loc de europarlamentar.