PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul cere demisia șefului Pieței Mari. Venituri suplimentare de 84.000 lei după razie

Primarul municipiului Dorel Coica solicită demisia șefului Pieței Mari, Adrian Țura, în urma neregulilor constatate la descinderea din 4 martie.

”Legat de controlul pieței, zi de zi sunt polițiști care verifică în continuare numărul contractelor. Vreau să vă spun că după descinderea în piață în două zile sau făcut contracte în valoare de 84.000 lei, gândiți-vă câți bani nu sa încasat. Acești bani intrau în buzunarele celor care gestionau. Pe domnul Țura îl așteptăm ca să își de demisia sau să accepte o altă funcție, să nu spună careva că îl lăsăm fără loc de muncă. Am încheiat cu hoția în piețe”, a declarat Dorel Coica.

Imediat după control, soţia şefului Pieţei, care ocupă funcţia de casieră în piaţă a intrat în concediu medical, fiind acum aşteptată să se reîntoarcă la muncă pentru a fi schimbată.

Totodată, edilul a mai anunțat că de luni va fi un alt administrator la Piața de Vechituri, care s-a angajat să facă ordine. Piața de vechituri va fi împărțită în două, o parte va fi cu comercianți de legume și fructe pentru aprovizionare locuitorilor din acea zonă iar cealaltă rămâne cu produsele comercializate până acum.
Piața nu va mai fi deschisă doar miercuri și vineri ci în fiecare zi.
Primarul a specificat că se vor face controale și la taximetriști și agenți economici.