PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Canalizare în Odoreu, Ambud şi Păuleşti, din fonduri europene

La sediul Primăriei Odoreu a avut loc astăzi semnarea contractului „Lucrări de construcţii reţele de canalizare şi staţii de pompare a apei uzate în localităţile Odoreu, Păuleşti şi Ambud”, finanţat din fonduri europene printr-un proiect derulat de Apaserv.

Proiectul are o valoarea totală de 17.433.991 lei, fără TVA, şi va fi implementat de către compania S.C. Tehnic-Asist S.R.L., câștigătoarea licitației internaționale, desfășurată conform procedurilor legale în vigoare.

Perioada de derulare a contractului este de 16 luni la care se va adăuga o perioadă de notificare  defectelor de 12 luni.

Între obiectivele investiției amintim: accesul la serviciul de canalizare pentru populația din localitățile Odoreu, Păulești și Ambud; reducerea riscului poluării apelor subterane și de suprafaţă.

Lucrările vor consta în construirea reţelei de canalizare pe întreg teritoriul localităţii Odoreu, în lungime totală de aproximativ 18 km, construirea a 4 staţii de pompare a apelor uzate în localitatea Odoreu, cu aproximativ 4 km conductă sub presiune, construirea reţelei de canalizare pe întreg teritoriul localităţilor Păulești și Ambud, în lungime totală de aproximativ 11 km, construirea a 4 staţii de pompare a apelor uzate în localităţile Păulești și Ambud, cu aproximativ 360 m conductă sub presiune.

Prezent la semnarea contractului, primarul Dorel Coica, a declarat că este onorant pentru municipiul Satu Mare să aibă o societate aşa de puternică precum este Apaserv, care să sprijine şi comunele pentru dezvoltare. El a ţinut să precizeze că un merit deosebit îl are primarul Dumitru Pop, care a insistat foarte mult pentru proiectul canalizare, şi chiar dacă au unele piedici a reuşit să treacă peste ele.

Patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas, a dat asigurări că lucrările vor începe cât de repede, imediat după semnarea ordinului de începere.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a ţinut să felicite conducerea primăriei pentru modul în care arată comuna, amintind şi de modernizarea drumurilor.

Primarul Dumitru Pop a afirmat că prin implementarea acestui proiect vor fi deranjate unele gospodării, locuitorii trebuie să manifeste înţelegere. De asemenea, edilul a spus că vor fi organizate întâlniri populare pentru a prezenta un program de realizarea a lucrărilor.