PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Oșenii au cel mai harnic parlamentar sătmărean: Andreea Paul

Andreea Paul are cele mai multe luări de cuvânt, declarații politice, propuneri de legi, întrebări și interpelări parlamentare în rândul parlamentarilor sătmăreni (Tabel 1). PDL Satu Mare este singurul partid sătmărean care a reușit, prin deputatul Andreea Paul, să adopte o lege în Parlament în acest mandat, chiar dacă este în opoziție, spre deosebire de partidele aflate la putere. 

Legământul meu cu oșenii atunci când am candidat pentru funcția de deputat a fost acesta: că voi munci pentru ei și pentru români. Oșenii nu m-au trimis degeaba în Parlament” a declarat Andreea Paul.

Am luat cuvântul ori de câte ori puterea și-a unit majoritatea pentru a-și promova propriile interese și nu pe ale românilor; prin urmare, am mai multe luări de cuvânt decât toți deputații și senatorii de Satu Mare laolaltă. Am semnalat jocurile puterii, punctele slabe ale economiei naționale și interesele oșenilor; din nou, cele 76 de declarații politice sunt de două ori mai multe decât ale restului de parlamentari din județ. Am susținut 33 de propuneri legislative, mai mult decât oricare dintre colegii mei din județ. Am solicitat clarificări asupra acțiunii autorităților locale sau centrale prin 96 de întrebări și interpelări, mai multe decât ale tuturor celorlalți colegi deputați și ale oricăruia dintre senatori. Am sancționat derapajele Guvernului prin 13 moțiuni”, a completat deputatul de Țara Oașului.

 

Problemele Țării Oașului și ale județului Satu Mare au fost puse pe ordinea de zi a Parlamentului. 16 întrebări şi interpelări au vizat direct județul Satu Mare:

1. Reînceperea lucrărilor de reabilitare a DJ 109L, între Negreşti-Oaş şi Turț, jud. Satu Mare.

2. Promovarea culturii Ţării Oaşului, jud. Satu Mare.

3. Construirea unei săli de sport în com. Gherţa Mică, jud. Satu Mare.

4. Începerea lucrărilor de reabilitare a DN 19, jud. Satu-Mare.

5. Lipsa unei spălătorii moderne în incinta Spitalului Orăşenesc Negreşti Oaş, jud. Satu Mare.

6. Reducerea mortalităţii infantile în Satu Mare.

7. Erori grave la Registrul Agricol din Negreşti-Oaş, jud. Satu Mare. 

8. Grave nereguli existente la nivelul primăriei Păuleşti.

9. Biblioteca Judeţeană din Satu Mare.

10. Capacitatea redusă de cazare şi lipsa utilităţilor din staţiunea turistică Tăşnad.

11. 11 unități de învățământ din municipiul Satu Mare, pentru care Primăria achită o chirie de peste 354.000 euro anual, au nevoie de sedii proprii finanțate din bugetul pe anul 2014.

12. Petiția domnului Dragoș Gheorghe.

13. Lipsa circulației feroviare pe ruta Satu Mare – Botiz –Bixad.

14. Nereguli la Registrul Agricol din Negrești – Oaș.

15. Nemulțumiri referitoare la perioada de prohibiţie pentru pescuit.

16. Blocarea investiţiilor din zona Călineşti Oaş de către Societatea Carpatină Ardeleană.

Textele integrale și răspunsurile primite din partea Guvernului le găsiți la adresa:  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=280&cam=2&leg=2012&pag=3&idl=1&prn=0&par=

Acestora li se adaugă cele 33 de propuneri legislative în domeniile: agricultură, fiscalitate, sănătate, educație națională, adopțiile și alocațiile pentru copii, pensiile, insolvența firmelor și protecția întreprinzătorilor privați.

Detalii aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=280&cam=2&leg=2012&pag=2&idl=1&prn=0&par=

 Sursa: Andreea Paul