PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sute de bicicliști au pedalat pentru bibliotecă

Peste 500 sătmăreni au participat astăzi la campania ”Pedalez pentru Bibliotecă”, evenimentul aflat la a doua ediție în Satu Mare și organizată de Biblioteca Județeană Satu Mare.

Prin această acțiune, organizatorii atrag atenția asupra instituției și importanța acesteia în comunitate, precum și asupra faptului că este nevoie de un sediu nou.

O campanie prin care vrem să spunem tuturor, mai cu seamă decidenților, că biblioteca este importantă, că unește oameni și că în acest loc se întâmplă lucruri interesante. Biblioteca Satu Mare merită un sediu nou în care să ne desfășurăm activități pentru comunitate. Dovedim și de data aceasta că bibliotecarii sunt uniți, că știu să se organizeze și să strângă în jurul lor întreaga activitate”,  a declarat șef serviciu Relații cu Publicul, Paula Horotan.

În acest an, la campania ”Pedalez pentru Bibliotecă” au participat numeroși copii și elevi, oficialități județene, oameni politici, precum și candidați.

Vrem să promovăm acţiunile Bibliotecii Judeţene, să promovăm un mediu de viaţă sănătos.  În momentul în care citeşti foarte mult este bine să te gândeşti că trebuie să faci şi puţin sport. Este important să-i atragem cumva pe tineri înapoi spre carte. Ştim bine că internetul câştigă foarte mult teren, tinerii stau foarte mult pe reţele de socializare, au foarte mulţi prieteni virtuali, dar în realitate când au o problemă ei nu sunt alături de tine“, a declarat Ştef.

Startul mini maratonului a fost dat de către prefectul Eugeniu Avram alături de președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef. Bicicliști au pornit din fața Biblioteci Satu Mare, urmând traseul pe strada Alexandru Ioan Cuza, pe lângă clădirea Inspectoratului de Poliție, Calea Traian până în Grădina Romei.

În Grădina Romei participanții la campanie au făcut o pauză, moment în care elevii de la Școala de Artă au prezentat un scurt program artistic. După această desfășurare au continuat traseul, returul fiind pe Calea Traian, Centru orașului, Piața Libertății și pe pasajul pietonal Corneliu Coposu până în față Palatului Administrativ.

Ajunși la finalul traseului,  participanți au avut parte și de alte activități unde li s-au pregătit diferite surprize. Pe baza numerelor primite la înscriere, participanții au avut șansa de a primi premii care au constat în cărți, pelerine și alte obiecte.