PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ștef: „Organizația PNL este intactă. N-am trecut la PSD și nici n-am avut intenția!”

Conducerea filialei municipale a PNL Satu Mare s-a întrunit astăzi pentru a discuta despre rezultatele alegerilor. Preşedintele Adrian Ştef a afirmat că în ciuda faptului că scorul de 6% pentru PNL la europarlamentare la nivel de judeţ este nemulţumitor, obiectivul principal, adică susţinerea lui Ovidiu Silaghi pentru postul de deputat a fost atins. În opinia sa, doar prin această candidatură a lui Silaghi din partea Alianţei PSD-UNPR-PC cu susţinerea PNL, adică a fostului USL, se putea bloca UDMR să câştige mandatul.

Ştef a recunoscut că a existat o bulversare a electoratului, care nu a găsit PNL pe lista din Colegiul 2, i s-a cerut să voteze Alianţa PSD-UNPR-PC, adică pe Ovidiu Silaghi. Practic eforturile liberalilor s-au concentrat mai mult pe campania lui Ovidiu Silaghi. O altă explicație pentru scorul slab al PNL este candidatura actorului Mircea Diaconu, care a rupt procente bune de la liberali.

„Mesajul nostru este că suntem liberali, am fost suntem şi vom fi. N-am trecut la PSD şi nici n-am avut intenţia. Ce este cert este că organizaţia PNL la nivel de municipiu şi judeţ este intactă. Nici un primar, consilier local nu a trecut la PSD”, a subliniat Ştef.

Acesta a reamintit faptul că dintre toate variantele electorale făcute de-a lungul timpului în Satu Mare, USL s-a dovedit a fi singura câștigătoare prin care românii să poată câștiga președinția Consiliului Local și Primăria în fața UDMR. El a amintit de Alianța DA între PNL și PDL și de Alianța PDL-PSD, acestea nefiind câștigătoare.

Totodată, secretarul general adjunct al PNL, Radu Roman, a spus că se va face o analiză a cauzelor care au dus la aceste rezultate slabe la europarlamentare.

“Eu sunt total nemulţumit de scorul obţinut pentru europarlamentare şi va urma o analiză. Vom vedea în perioada următoare de ce s-a obţinut acest scor şi cum se putea evita un scor de 6%, care este unul politic pentru restul judeţului, nu pentru Colegiul 2”, a precizat Roman.