PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dan Diaconescu candidează în Colegiul 2: îşi donează indemnizaţia şi promite plimbări cu DD-mobilul

Preşedintele şi fondatorul propriului partid, omul de televiziune Dan Diaconescu şi-a depus astăzi candidatura pentru postul de deputat din Colegiul 2. În stilul său caracteristic, Dan Diaconescu a descris cu lux de amănunte prin ce a trecut în ultimele două zile în judeţul Satu Mare şi motivele care l-au determinat să candideze aici deşi, potrivit propriilor declaraţii, ar fi avut colegii rezervate în Gorj sau Hunedoara.

Dan Diaconescu este în Satu Mare de două zile și astăzi a susținut o conferință de presă prin care a anunțat sătmărenii că s-a hotărât și el să candideze pentru postul de parlamentar în colegiul 2, din partea PPDD.

Binecunoscutul patron al televiziunii OTV, Dan Diaconescu vrea 30% din voturi la nivel de judeţ și a promis că atunci când va ajunge parlamentar de Satu Mare își va dona indemnizația iar copiii sătmărenilor vor avea ocazia să se plimbe gratuit cu DD-mobilul.  Acesta a declarat că dacă nu se vor cumpăra voturi și totul va fi fairplay va câștiga postul de deputat. Totodată, Dan Diaconescu consideră că Ovidiu Silaghi a trecut la PSD pentru că a aflat că el va candida la Satu Mare.

Dan Diaconescu a mărturisit că a avut întâlniri cu foarte mulți sătmăreni, dar mai ales cu sătmărence, chiar și cele de etnie maghiară l-au primit bine. Deși nu a înțeles ce i-au spus unguroaicele, după ce l-au ”pupat cu foc”, Diaconescu a înțeles că se poate baza pe votul lor. A promis și un casting pentru sătmărence, după ce va deschide OTV-ul.

El le mai transmite sătmărenilor să fie mândri de faptul că va fi viitorul președinte al României, iar acum candidează la Satu Mare.

Calculele matematice făcută de Dan Diaconescu arată astfel, electoratul maghiar se bazează pe aproximativ 5.000 de voturi iar românii pe 20.000. Din voturile românilor, Diaconescu crede că va aduna jumătate, Silaghi probabil va lua până în 7.000 urmând ca restul partidelor românești să se împartă pe ce a mai rămas.