PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ileana Blidar vrea să promoveze cuptoarele dacice de la Medieşu Aurit

Conducerea PDL Satu Mare a susţinut astăzi o conferinţă de presă criticând activitatea adversarilor politici, PSD şi PNL, afirmând totodată că românii trebuie să fie conştienţi de faptul că lista PDL pentru europarlamentare este cea mai bună.

Prim-vicepreşedintele Andreea Paul a împărţit vederi reprezentându-i pe Victor Ponta şi Liviu Dragnea într-o barcă trasă de pompierii, cu mesajul: ~Români, cât timp îi mai trageţi după voi?”.

În opinia acesteia, guvernarea Ponta este una catastrofală deoarece i-a umilit pe români la ultimele inundaţii şi la tragedia aviatică din Apuseni, a introdus taxa pe combustibil,  un nou impozit agricol, 36 de taxe noi şi impozite mărite.

După câteva zile de campanie şi de întâlniri cu electoratul, candidatul partidului în Colegiul 2, Ileana Blidar, a descoperit deja o problemă şi doreşte rezolvarea acesteia. Situl arheologic de la Medieşu Aurit este prea puţin promovat, consideră Ileana Blidar.

“Am descoperit o problemă la care vreau să vin cu o soluţie. La Medieşu Aurit avem cuptoarele dacice pe care vreau să le promovăm ca şi un obiectiv turistic, pentru că cu toţii cred că am fost într-o ţară şi am cheltuit mulţi bai ca să vedem un vestigiu. Aşa vreau să facem şi cu Medieşu Aurit. Cum prinţul Charles promovează România, aşa vreau să fac şi eu cu Andreea Paul, vom promova punctual un obiectiv. Este un prim punct de unde vreau să pornesc. Satu Mare are oameni harnici, competenţi, educaţi şi vrem să ducem Satu Mare în fruntea ţării. Suntem un oraş de graniţă, dar nu am ştiut să fructificăm acest lucru, vrem să-l facem de acum şi cred că putem”, a spus Ileana Blidar.

Mesajul acesteia va fi transmis direct locuitorilor din Medieş.

“Vom Merge în Medieşu Aurit la o sărbătoare câmpenească, vreau să fiu împreună cu ei şi să le transmit următorul mesaj: Împreună pentru Medieş, vom promova cuptoarele împreună cu Andreea Paul, care poate transmite mai departe europarlamentarilor, care pot transmite mai departe acest mesaj”, a mai spus Ileana Blidar.

În cadrul conferinţei, candidatul partidului de pe lista pentru europarlamentare, Adrian Cozma, a invitat alături de el toţi tinerii care doresc o Românie alături de Uniunea Europeană, nu alături de Rusia.

„Acest PSD care se dovedeşte pe zi ce trece tot mai nociv României a reuşit să dezamăgească oamenii, să influenţeze o neîncredere în cetăţeni şi să fie rezervaţi în ce priveşte alegerile. Noi venim cu soluţii, cu o echipă puternică în faţa electoratului, alături de d-l preşedinte Petre Mureşan, d-na deputat Andreea Paul şi doamna Ileana Blidar, cred că suntem în măsură să informăm oamenii şi să le aducem realitatea pe tapet”, a spus Cozma.

Liderul TDL mai consideră că Satu Mare este condus de oameni incompetenţi, nu s-a întâmplat nimic în oraş, nu s-a făcut nicio investiţie în doi ani şi nici nu urmează.

„ Am auzit în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean un lider important al PSD care spunea că de anul viitor vor începe şantierele. Culmea, după alegeri. Deci încă o minciună. Le atrag atenţia românilor că este încă o dată o minciună. PSD şi PNL Satu Mare la nivel de judeţ nu mai pot să convingă pe nimeni, au girat doi parlamentari dezertori. Unul şi-a dat demisia şi-a abandonat 60.000 de alegători, iar pe celălalt senator PSD aşa cum l-a girat s-a dezis de el”, a mai punctat Cozma.

În opinia sa, Ileana Blidar este unica soluţie serioasă pentru colegiul 2.