PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kelemen Hunor: Cu o mobilizare bună şi efort uriaş putem câştiga Colegiul 2

Pataki Csaba, Nagy Szabolcs, Kelemen Hunor, Kereskenyi Gabor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că formaţiunea poate câştiga postul de deputat din Colegiul 2 unde candidează Nagy Szabolcs, însă cu o mobilizare foarte bună şi un efort uriaş.

Cu o mobilizare bună şi cu un efort uriaş în continuare în ultima săptămână sunt convins că putem câştiga acest Colegiu, mai ales după cele întâmplate în Satu Mare şi în Colegiul 2“, a spus liderul UDMR.

El a dezmințit zvonurile potrivit cărora UDMR ar fi făcut vreo înțelegere cu un alt partid, afirmând că Nagy Szabolcs are toată susţinerea partidului, este un om onest, bine pregătit, care îi va reprezenta pe sătmăreni indiferent că sunt maghiari, şvabi, români.

Sunt zvonuri care din punctul nostru de vedere sunt răutăcioase: nu există niciun fel de înţelegere cu niciun partid în ce priveşte Colegiul 2. Suntem convinşi că d-l Nagy Szabolcs are capacitatea de a explica priorităţile noastre, priorităţile sătmărenilor“, a punctat Kelemen Hunor.

El a criticat campania altor partide de a face politică anti-UDMR, spunând că acum oraşul a arătat mai bine pe vremea fostei conduceri cu Csehi Arpad preşedinte al Consiliului Judeţean şi Iuliu Ilyes primar.

Celor care spun că trebuie să lupte cu UDMR, le spun că sunt pe o pistă falsă. Cei care au luptat cu UDMR în 2012 au şi câştigat şi oraşul şi judeţul, vedeţi cum arată oraşul şi judeţul. Mă întâlnesc cu foarte mulţi oameni şi după doi ani spun că era mai bine cu Gyuszi, cu Arpi. Asta este viaţa, dacă faci o coaliţie doar împotriva UDMR-ului şi rezultatele vor fi pe măsură. Poţi să câştigi o dată şi primăria şi judeţul, dar asta nu înseamnă că eşti capabil să conduci”, a mai spus Kelemen Hunor.

În privinţa candidaturii lui Ovidiu Silaghi, Kelemen Hunor a afirmat că că nu a fost o decizie înţeleaptă trecerea de la PNL la PSD. „Este treaba lor, fiecare îşi face strategia cum doreşte. Trădarea e tot timpul iubită, trădătorii nu sunt niciodată iubiţi pe termen lung“, a precizat acesta.

Totodată, Kelemen Hunor a spus că după campania electorală vor fi reluate negocierile cu PSD-ul şi la nivelul judeţelor unde nu s-a ajuns la vreo concluzie, fiind de părere că atâta timp cât la nivel naţional guvernează PSD-UDMR, acest lucru ar trebui să se întâmple şi la nivel local.