PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Laura Bota solicită amenajarea de sensuri giratorii la Burdea şi Crinul

Preşedintele PMP Satu Mare, Laura Bota, candidatul partidului pentru mandatul de deputat în Colegiul 2, a depus un memoriu la Primăria Satu Mare prin care solicită amenajarea de sensuri giratorii la intersecţiile de la Burdea şi Crinul, considerând că astfel traficul rutier se va fluidiza.

Am văzut zilele trecute cum a sosit cu mare fast premierul Ponta în Satu Mare, promiţând din nou al treilea pod. Nu sunt împotriva construirii celui de-al treilea pod dar vreau să ofer sătmărenilor o soluţie mult mai rapidă, mai eficientă, mai puţin costisitoare pentru a fluidiza traficul. Am depus în acest sens un memoriu către Primăria Satu Mare”, a declarat Laura Bota, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a dat exemplul unor mari oraşe din ţară, precum Braşovul, care pot fi uşor traversate.

 „Pentru descongestionarea traficului, pentru asigurării mobilităţii, există o soluţie modernă rapidă, europeană, care să conducă la creşterea capacităţii de circulaţie, la siguranţa traficului şi implicit la fluidizarea acestuia, impunându-se ca măsură de organizare a circulaţiei în aceste intersecţii implementarea şi execuţia unui sens giratoriu cu pastilă redusă. Cu toţii ştim cum coborâm podul Decebal este o intersecţie foarte mare unde s-ar putea rezolva cu bani mult mai puţini, dacă am dori să fim mai buni gospodari, fluidizarea traficului“, a mai spus Laura Bota.

Prezent la conferinţă, vicepreşedintele Nelu Sandu Mărcuţ a explicat că de fapt guvernanţii nu doresc soluţii simple deoarece „nu se pot spăla bani” şi de aceea preferă lucrări cu valoare mare.

În încheiere, Laura Bota a făcut un apel celorlalte partide politice, de a da dovadă de fair play în campania electorală, spunând să nu se lasă intimidată în ciuda faptului că i-au fost distruse mai multe materiale electorale.