PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Govor susţine că la nivel de judeţ USL se situează peste UDMR

Președintele PSD, Mircea Govor, se declară nemulțumit de afirmațiile făcute potrivit cărora UDMR este peste USL la nivel de Satu Mare în urma alegerilor europarlamentare. Liderul susține că este o mare greșeală în calculele prezentate, precizând că s-a votat cu sigla PSD, nu cu USL. Totodată, îi roagă „pe cei care știu aritmetică” să facă un calcul simplu.

”Am văzut anumite știri de presă în care s-a spus că UDMR este peste USL. Este o mare greșeală și chiar vreau să fac niște completări și să îi rog pe toți cei care știu aritmetică să facă un calcul simplu. În Colegiul 2, într-adevăr am candidat împreună cu PNL-ul, fostul USL sau viitorul USL, dar am mers cu sigla PSD-UNPR-PC, cu Ovidiu Silaghi. Acolo am avut un scor cu șapte procente peste UDMR. La nivel județean am mers pe PSD, nu ne-am dus pe USL. Membrii PNL au votat cu candidatul lor din ce am văzut noi și din ce știu eu, cum a fost implicarea în campania electorală. Așa că dacă vrem să calculăm și nu putem decât să discutăm de alianțe, atunci mergem separați și adunăm votul PSD cu votul PNL. Iar atunci, ar trebui să îl băgăm în calcul și pe domnul Mircea Diaconu, pentru că a fost membru PNL și că eu consider că voturile au fost luate de la PSD sau de la PNL. Astfel, diferența ar fi fost total alta. Aici nu a fost o competiție între UDMR și USL la nivelul județului Satu Mare, am spus-o și o spun și nici în momentul când vom candida pe USL pentru prezidențiale. Normal că vom pregăti aceste alegeri și eu vă asigur că nu va fi nici o problemă. În 2016, dacă vom considera și eu zic că așa va fi, că în județul Satu Mare se va candida pe USL, astfel vă asigur că vom câștiga fără nicio problemă la fel cum am câștigat în Colegiul 2”, a declarat Mircea Govor.

De asemenea, el dorește refacerea USL- ului la nivel național și speră ca  Premierul Victor Ponta să fie candidatul pentru funcţia de preşedinte al României.

Liderul PSD a mai ținut să precizeze faptul că are o relație bună cu colegii din alte partide de la conducerea județeană cât și locală.

Eu, față de colegii mei de la UDMR și cei din Consiliul Județean și Consiliul Local sau din comune, am tot respectul, am o relație bună, civilizată cu ei, și nu am niciun fel de problemă. Avem numai competiția electorală când fiecare partid își apără interesul, în rest suntem în relații bune și așa vreau să și rămână”, a afirmat Mircea Govor.

De asemenea, președintele PSD susține că în județul Satu Mare electoratul românesc își împarte voturile între șase sau șapte partide, aceasta fiind o problemă, deoarece UDMR-ul din acest punct de vedere este avantajat. Pentru acest fapt liderul face un apel cetățenilor din județul Satu Mare, afirmând că este păcat să își împrăștie votul pe anumiți candidați mărunți, traseiști politici care umblă să își caute loc într-un partid numai să candideze sau să se facă cunoscuți.

În perspectivă sătmărenii vor ști să cântărească mai bine iar voturile care sunt împrăștiate pe mai multe partide să fie grupate înspre PSD”, a mai spus Mircea Govor.

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat la rândul său că mulți cetățeni au fost păcăliți de aventurieri sau oameni fără valoare.

„PDL- ul are un procent în municipiu de 6,71%. Deci au furat voturi. Ce poate face PDL- ul pentru populație? Nimic. Trebuie să rețină populația că pentru municipiu, primarul poate să facă cele mai multe lucruri iar pentru județ, Consiliul Județean cu președintele cu vicepreședintele pot să facă lucruri. Nu PDL- ul. A venit Diaconescu cu spectacol, a promis, le-a dat bani oamenilor până în ultima zi de vot. Acesta a venit ca și o cometă la fel ca și Băbășan, a doua cometă care apare în fiecare ciclu de alegeri pe lista altui partid. Acum sunt curios dacă Băbășan o să concureze și la prezidențiale sau așteaptă 2016 să îl concureze și pe primar. Facem o simplă socoteală PNL – 4,58% pe municipiu, PMP – 4,58, a mai apărut Diaconescu cu 9%, cealaltă cometă 7% și bineînțeles independentul 3%. Dacă facem o simplă socoteală vedem că aceste voturi pierdute pentru cetățeni însumează peste 30%. Deci 30% din populație a fost păcălită sau cumpărată și voturile sunt irosite. Ce pot să facă aceste partidulețe pentru municipiu?”, a declarat Dorel Coica.

În încheiere primarul a dorit să facă un apel populației să nu arunce voturile, acestea fiind importante.