PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ovidiu Silaghi, candidatul USL în Colegiul 2. Susţinut de PSD, UNPR, PC şi PNL

Ovidiu Silaghi este candidatul USL în Colegiul 2 pentru Parlamentul României, a anunțat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a susținut o conferință de presă la Primăria Negrești Oaș, acesta avându-l alături și pe Ovidiu Silaghi, președintele PNL Satu Mare, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, președintele PC, Daniel Constantin și pe Ciprian Ardelean, care până astăzi era candidatul oficial al PSD pentru Colegiul 2. Victor Ponta a anunțat că Ovidiu Silaghi este candidatul din partea USL pentru Colegiul 2 din județul Satu Mare, considerând că acesta are șanse reale să recâștige fotoliul de parlamentar având toată susținerea primarilor USL. Juridic, probabil Silaghi va candida din partea alianței electorale PSD-UNPR-PC, fiind susținut și de PNL.

În această formulă a Uniunii Social Liberale am reuşit, aici, la Satu Mare, să câştigăm atât preşedinţia Consiliului Judeţean cu preşedintele Ştef cât şi primăria cu primarul Coica, după foarte mulţi ani. După 12 ani, să avem preşedinte al CJ şi primar care să nu fie de la UDMR, spun așa ca să nu supărăm pe nimeni. Asta a dovedit încă o dată că atunci când suntem unici suntem mai puternici şi putem să facem mai mult pentru judeţul Satu Mare, pentru municipiu şi pentru România. Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis, şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, dl. Ovidiu Silaghi va fi susţinut de către toate partidele care au format USL-ul. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi  ca să câştigăm. Altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur întotdeauna primarul municipiului şi preşedintele CJ vor reveni UDMR-ului“, declarat Victor Ponta.

Preşedintele Ponta, alături de președinții PC și UNPR au semnat deja pentru susținerea lui Silaghi.

“Ca preşedinte al PSD, împreună cu d-l Constantin şi d-l Oprea am semnat pentru candidatura d-lui Silaghi, căruia îi urez succes şi cu care am lucrat foarte bine atâta timp cât a fost ministru. Vreau să cred că împreună cu toţi reprezentanţii PSD, PC, UNPR, cu preşedintele CJ, cu vicepreşedinte, cu primarul municipiului, cu ceilalţi primari, putem să facem mult mai multă treabă şi mai multe lucruri bune pentru judeţul Satu Mare“, a mai adăugat premierul.

Prezent la conferinţă, Ovidiu Silaghi nu a făcut declaraţii, premierul spunându-i acestuia că va vorbi după 25 mai.

În schimb, preşedintele CJ, Adrian Ştef, a ţinut să sublineze importanţa USL pentru partidele româneşti din Satu Mare.

Noi aici am reuşit să câştigăm cele mai importante funcţii de conducere la nivelul adminstraţiei locale, să aducem românii la conducere şi să înlăturăm conducerea UDMR după 12 ani. Cred că acesta este cel mai important mesaj. PNL-ul, PSD-ul au dovedit că pot să facă un proiect puternic, prin care sătmărenii să se simtă cu adevărat reprezentaţi să pornim o nouă modernizare a judeţului Satu Mare. Acest lucru s-a întâmplat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au adus sume importante pentru judeţul Satu Mare, 14 milioane de lei numai anul trecut, anul acesta 25 de milioane. Sunt proiecte importante cum este Luna Şes, investiţiile în apă-canal, ca să putem să aducem în fiecare cătun, în fiecare aşezare românească, bunăstare. Acest lucru se întâmplă prin intermediul USL”, a spus Ştef.

 Ovidiu Silaghi și-a dat demisia din funcția de deputat în Parlamentul României în anul 2013 pentru a ocupa funcția de europarlamentar prin eliberarea posturilor și numirea acestora în funcții de miniștrii în guvernul Ponta. Totodată, Ovidiu Silaghi a deținut și funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta.