PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PDL: Ileana Blidar – Mercedesul politicii sătmărene, Silaghi – rabla, Laura Bota – tunată, Băbășan și Diaconescu – politică turbată

Președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, a catalogat-o astăzi, în prima conferință de presă din campania electorală pentru Colegiul 2 pe Ileana Blidar drept „Mercedesul politicii sătmărene” în vreme ce a făcut şi o scurtă caracterizare a contracandidaţilor.

Am putut constata următoarele: Ileana Blidar este Mercedesul politicii sătmărene, iar din păcate Ovidiu Silaghi este rabla politicii sătmărene. Bota este prea tunată iar Diaconescu şi cu Băbăşan fac o politică turbată“, a spus Mureşan.

Ileana Blidar și-a prezentat pe scurt cele cinci puncte din programul electoral: 1. Sunt omul tău în Parlamentul României; 2. Am soluţii pentru voi; 3. Susţin mediul de afaceri şi crearea de locuri de muncă; 4. Mă pricep să fac legi bune în Parlament; 5. Avem aceleaşi valori.

Lidera femeilor din PDL a subliniat faptul că o recomandă şi experienţa de 24 de ani din banking, dar şi studiile, fiind atât economist cât şi jurist. Primul proiect de lege pe care se gândeşte să-l pună în aplicare este interzicerea exportului de buşteni şi cherestea, astfel încât să se producă mai multe produse finite în ţară, să crească numărul de locuri de muncă.

De asemenea, Ileana Blidar nu a ratat ocazia de a spune câteva cuvinte şi despre ceilalţi candidaţi din colegiu.

Eu n-am probleme cu ANI sau DNA cum are Silaghi. Eu nu fug în Parlamentul European ca să mă ascund şi să am nevoie de imunitate, eu rămân aici. Dacă nu mi-a convenit ceva nu mi-am luat steagul în băţ şi am fugit la alt partid să fiu prima pe listă, referitor la Laura Bota. Credeţi că aş avea nevoie la mitingul aviatic să sar din paraşută, să fiu paraşută în paraşută ca să mă voteze cetățenii sau să mă tunez cu nişte silicoane ca să fiu votată sau să apar cu un decolteu adânc? Cred că cetăţenii n-au nevoie de aşa ceva, nici de senzaţii, nici de alte operaţii estetice, pentru a vota o femeie serioasă, competentă care trăiește în mediul lor. Femeile din Colegiul 2 și cetățenii înțeleg acest lucru. Le recomand să rămână așa cum sunt, să nu se chinuie și să se mutileze, pentru că sunt mame, soții, și un bărbat apreciază inteligența feminină, bunătatea şi devotamentul faţă de familie“, a afirmat Ileana Blidar.

Aceasta consideră că Sergiu Băbăşan trebuie să le explice alegătorilor ce caută în al treilea partid în doi ani, iar fondatorului OTV, Dan Diaconescu, îi transmite că Satu Mare nu este telenovelă.

Despre Sergiu Băbăşan, ce să spun? Ce să le explice cetăţenilor, că locuieşte la Cluj şi vine să spună că cunoaşte colegiul? Nu cred că-l cunoaşte mai bine decât mine, care am locuit şi muncesc zi de zi în colegiu. Ar trebui să explice de ce în doi ani este în trei partide. Care e scopul ca întotdeauna să fii în prima linie să câştigi? Cred că e o problemă de moralitate şi lumea se întreabă. Referitor la Dan Diaconescu, cetăţenii deloc nu se lasă manipulaţi. Un domn tânăr mi-a spus despre Diaconescu că are un dinte mobil, ca DD-mobilul, îşi pune dintele când merge la oraş, îşi ia dintele jos când merge la ţară şi spune: ia să mănânc cu voi o ceapă, uite sunt fără dinţi, sunt ca voi. Eu i-am spus la Sâmbră, Satu Mare nu este o telenovelă. I-am spus domnului Diaconescu: mergeţi la Gorj că veţi fi mai câştigat. Sătmărenii sunt oameni inteligenţi, oameni educaţi care au făcut şcoala pe bune, Satu Mare este un oraş cultural, nu veniţi cu dintele mobil să-i păcăliţi pe cetăţeni. De aceea spun că sunt cea mai bună ofertă pentru Colegiul 2. Nu că mă laud, pentru că asta e realitatea“, a spus Ileana Blidar.

Liderul PDL a mai adăugat că potrivit ultimelor zvonuri, Diaconescu ar fi venit s-o caute pe Elodia în lacul de la Apa.