PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PDL-iştii l-au plimbat pe Ponta în barcă, prin centrul Sătmarului (Galerie FOTO)

Manifestările dedicate Zilei Europei la Satu Mare organizate astăzi la Satu Mare au fost marcate de un eveniment neanunţat, PDL-iştii plimbând o poză a premierului Victor Ponta într-o barcă gonflabilă prin centrul oraşului.

Imediat după defilarea gărzii de onoare din faţa monumentului Ostaşului Român, doi tineri şi-au făcut apariţia plimbând o barcă în care se afla o fotografie cu premierul Victor Ponta, ironizându-l pe şeful guvernului în timp ce era tras cu barca într-o zonă inundată. Poliţiştii i-au luat la întrebări pe tineri şi le-au luat datele personale.

Acţiunea a fost gândită de către doi tineri şi noi ne-am alăturat: Ei spuneau aşa: Ponta cu Putin, Blaga cu Merkel, PSD cu Rusia, PDL cu Europa, acesta e mesajul. Am observat că de o perioadă de timp românii îl trag pe Ponta după ei, aşa cum am văzut în acele imagini televizate, cu apa de 2 cm, până la genunchiul broaştei şi acei oameni plătiţi din banii noştri îi trăgeau ca şi pe doi boieri vechi parveniţi”, a declarat preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan.

Ne-am alăturat tinerilor pentru a-i susţine pentru că aţi văzut că i-au intimidat deja şi am vrut să le dăm o lecţie, că nu trăim într-un stat poliţienesc. Am fost alături de ei, precum şi alţi cetăţeni. Mi se pare normal ca într-o ţară democratică să poţi să te plimbi pe stradă şi să te manifeşti”, a spus Ileana Blidar, candidatul PDL în Colegiul 2.

Tinerii, însoţiţi de liderii PDL, au plimbat barca pe calea Traian, în Piaţa Libertăţii, s-au oprit în faţa sediului PSD, după care şi-au continuat traseul prin Piaţa 25 Octombrie şi s-au oprit pe malul Someşului pentru a lansa barca pe apă.

Îi dăm drumul lui Ponta pe apă, pentru a scăpa de el”, a încheiat Petre Mureșan.