PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sâmbra Oilor – înghesuială de politicieni, haos în trafic

Sâmbra Oilor în campanie electorală. Dealul de la Huta Certeze a fost colorat de o mulțime de militanți politici și oficialități de nivel înalt, la sărbătoarea câmpenească fiind prezenți prim-ministrul României, Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, fostul ministru de interne Ioan Rus, europarlamentarii Ovidiu Silaghi, Ioan Mircea Pașcu, Daciana Sârbu, dar și candidați pe listele europarlamentare, Radu Moraru, Mihai Răzvan Ungureanu, Elena Udrea, Teodor Baconschi și Dan Diaconescu, președintele PPDD.

Premierul Victor Ponta a fost întâmpinat cu pâine și sare la Negrești Oaș de primarul orașului, Aurelia Fedorca, îmbrăcătă în straie oșenești, aceasta fiind însoțită de toți primarii PSD din județul Satu Mare. Ca de fiecare dată circulaţia rutieră a fost blocată, poliţiştii de la Rutieră fiind depăşiţi de situaţie. Dacă la ediţiile anterioare poliţiştii mai lăsau şoferii să-şi parcheze autoturismele pe marginea drumului, acolo unde este posibil, de data aceasta i-au lăsat doar pe unii. În vreme ce unii membrii de partid parcau aproape unde voiau, sătmărenii de rând, printre care şi unii reprezentanţi ai presei, au fost ţinuţi în traficul blocat minute în şir. Totodată, cei cărora Poliţia Rutieră nu le face nimic au depăşit coloane de maşini fără nicio problemă.

Scena Sâmbrei Oilor a devenit neîncăpătoare cu toate oficialitățile sosite la Huta Certeze, iar sărbătoarea câmpenească a oșenilor a început. 

În cuvântul său, premierul Victor Ponta le-a transmis oşenilor mesajul că acciza pentru pălinca produsă în gospodării va fi scoasă. Pe tot parcursul discursului, premierul Ponta a fost huiduit de simpatizanţii PMP.

Victor Ponta a făcut o baie de mulțime, a vizitat stâna cu oi, s-a pozat cu sătmărenii. Poze au făcut alături de alegători și ceilalți politicieni.