PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tăriceanu s-a înscris în PNL Satu Mare. Biroul Politic a validat cererea de adeziune

Update, ora 16.00: Biroul de presă al PNL Satu Mare a trimis un comunicat de presă prin care se precizează că Biroul Politic Teritorial a partidului a validat cererea de adeziune a lui Călin Popescu Tăriceanu, cu unanimitate de voturi din partea membrilor prezenți  la ședință.

Redăm comunicatul de presă.

În cadrul Biroului Politic Teritorial a Partidului Naţional Liberal Satu Mare a fost validată cererea de adeziune a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. Şedinţa a fost convocată conform Statutului Partidului Naţional Liberal, articolului nr. 54, aliniat 1, de către majoritatea simplă a numărului membrilor săi.

Cererea de adeziune a fost votată în unanimitate de către membrii biroului politic prezenţi la şedinţă.

UPDATE, ora 14.50: Președintele interimar la PNL Satu Mare, academicianul dr. Virgil Enătescu, nu-l primește pe Călin Popescu Tăriceanu în filiala județeană, afirmând că va lupta împotriva divizării liberalilor la nivel național și că nu este de acord cu relansarea USL-ului la Satu Mare și nici de la Satu Mare.

Ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră“, a precizat dr. Virgil Enătescu, într-un comunicat de presă.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aflat în Satu Mare într-o vizită de susținere a candidatului PSD, Ovidiu Silaghi, a acceptat invitația făcută de Adrian Ștef, președintelui Consiliului Județean, de a se înscrie în PNL Satu Mare.

Invitația a fost făcută la finalul întâlnirii cu reprezentanții autorităților județene, iar în urma acestei propuneri, Tăriceanu a afirmat că de multă vreme îl frământă problema PNL-ului, acesta acceptând pe loc ideea de a se înscrie în filiala județeană a PNL Satu Mare.

Este ideea la care m-am gândit și mă frământă de multă vreme. Nu stau pe gânduri și accept”, a declarat Călin Popsecu Tăriceanu.