PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

TSD Satu Mare are 1.000 de noi membri. Ponta: Aţi făcut o alegere bună (Galerie FOTO)

TSD Satu Mare are începând de astăzi, oficial, cu 1.000 de noi membri mai mult. Conducerea partidului, în prezenţa preşedintelui Victor Ponta, a preşedintelui executiv Liviu Dragnea, a europarlamentarilor Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu şi mai multor lideri, a înmânat noilor TSD-işti carnetele de partid.

Tinerii l-au întâmpinat pe premier scandând „Ponta preşedinte”, liderul PSD spunându-le în finalul discursului că este prea tânăr ca să fie preşedinte, dar este bătrân comparativ cu ei, prin urmare se gândeşte dacă să candideze la funcţia supremă în stat.

În discursul său, preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, le-a transmis şefilor din partid că PSD este partidul numărul 1 din Satu Mare şi că dacă populaţia maghiară nu ar fi de aproape 40% organizaţia judeţeană ar concura cu celelalte mari organizaţii din ţară.

Am reuşit să punem pe picioare o organizaţie de tineret cum n-a mai fost la Satu Mare, pentru acest lucru le mulţumesc tuturor tinerilor şi în special preşedintelui organizaţiei judeţene, Raul Băbţan şi preşedintelui organizaţiei municipale, care, împreună, au format cea mai frumoasă şi puternică organizaţie de tineret din Satu Mare. În judeţul Satu Mare, vă asigur, că se vor forma, sper, viitori miniştri, în guvernele PSD care vor urma”, a spus Govor.  

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a felicitat pe noii TSD-işti pentru alegerea făcută, arătând că este nevoie de o organizaţie puternică de tineret la Satu Mare.

Aţi făcut o alegere bună să vă înscrieţi în PSD. Este singura organizaţie de tineret, nu doar din România, ci din multe alte ţări, care până acum a dat un prim ministru, mulţi miniştri, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari, europarlamentari. Cred că avem mare nevoie de o organizaţie de tineret foarte puternică la Satu Mare. Eu nu sunt de mult timp în PSD, de vreo 12-13 ani, e puţin faţă de mulţi alţi colegi, dar ştiu că ne gândeam că la Satu Mare nu aveam nicio şansă cum să facem şi a venit anul 2012 când cu foarte mari emoţii am fost convinşi că vom câştiga cu d-l Dorel Coica dacă-l punem candidat la primărie. A fost o alegere foarte bună şi sunt foarte mândru de asta. Sunt bucuros că am câştigat şi preşedinţia Consiliului Judeţean, chiar dacă cu un coleg liberal. Știţi bine că dacă nu era USL probabil nu am fi câştigat niciodată“, a declarat Ponta.

Premierul a înmânat primele carnete de partid preşedinţilor organizaţiilor locale TSD, aceştia urmând să le redistribuie noilor membri.