PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE: Virgil Enătescu este noul preşedinte al PNL Satu Mare. Liberalii îl susţin pe Silaghi

Academicianul Virgil Enătescu este noul preşedinte al filialei judeţene a PNL Satu Mare, după plecarea lui Ovidiu Silaghi la PSD. Biroul Permanent Judeţean a votat în unanimitate această propunere, precum şi susţinerea lui Ovidiu Silaghi pentru mandatul de deputat în Colegiul 2, candidat din partea Alianţei PSD+UNPR+PC.

Am avut o întâlnire a biroului municipal şi judeţean de conducere a PNL Satu Mare, iar în urma depunerii candidaturii d-lui Ovidiu Silaghi de pe PSD-UNPR-PC, pentru că astfel se putea din punct de vedere juridic depunerea acestei candidaturi, am decis ca d-l academician dr. Virgil Enătescu să preia interimar conducerea filialei. Am convenit ca PNL să susţină candidatura d-lui Ovidiu Silaghi, tocmai de aceea că USL există“, a spus preşedintele filialei municipale Satu Mare a PNL, Adrian Ştef.

El a adăugat că reţeaua electorală a PNL va fi mobilizată pentru susţinerea candidaturilor liberali la europarlamentare dar și pentru candidatura lui Ovidiu Silaghi în Colegiul 2. Ștef a reamintit faptul că USL există la Satu Mare deoarece astfel se pot realiza promisiunile electorale din 2012.

Organizaţia Satu Mare a PNL se solidarizează cu şansele fostului nostru preşedinte care a fost timp de 25 de ani membru PNL şi a condus în ultimii 12 ani filiala PNL. Problema care se pune este că întrucât nu vom putea să participăm oficial, fiecare, după conştiinţa lui, va acorda votul pentru Ovidiu în circumscripţia 2. De aici până să vorbim despre faptul că se trece în masă la PSD este o mare diferenţă. În afară de Ovidiu nimeni n-a trecut în PSD, el a avut motivele lui personale“, a declarat Virgil Enătescu.

De asemenea, preşedintele organizaţiei municipale de femei, Marcela Papici, a afirmat că Ovidiu Silaghi trebuie susţinut pentru ceea ce a realizat pentru judeţ, numele său fiind practic un brand.

Întrebat dacă Ovidiu Silaghi va fi reprimit în PNL dacă va câştiga mandatul, Virgil Enătescu a spus: „Vom vedea atunci”.

Conducerea PNL Satu Mare a transmis în scris conducerii centrale a partidului aceste decizii.