PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ziua Europei sărbătorită la Satu Mare (Galerie Foto)

Ziua Europei a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare, autoritățile locale pregătind un șir de evenimente.

Prima acțiune dedicată Zilei Europei a fost desfășurată la Instituția Prefectului, unde au fost invitați să participe la simpozionul Europa 2020, conducerea Prefecturii, a Consiliului Județean, instituțiile județene, precum și elevi ai liceelor sătmărene.

Instituția Prefectului în colaborare cu Inspectoratul Școlar, Agenția Pentru Protecția Mediului și cu sprijinul partenerilor  Asociația Camera Meșteșugarilor și Asociația Economică Germano Română a lansat o provocare tinerei generați sătmărene, Competiția Eurotehnicus.

Aflat la prima ediție, proiectul  ”Competiția Eurotehnicus”  este un concurs între liceele din Satu Mare în domeniul inovării, cercetării și creativității tehnice. În cadrul acestei competiții se va urmări realizarea unui prototip funcțional care să conțină cel puțin un element în mișcare sau care să emită energie sub orice formă.

De asemenea se urmărește implicarea tinerei generații în problemele comunității fiind un pas înainte în atingerea celor cinci obiective majore ale Uniuni Europene privind ocuparea forței de muncă, inovarea, educația, incluziunea socială și mediul ecologic.

Manifestările au continuat la Monumentul Ostașului Român unde instituțiile județene și reprezentanții tuturor partidelor politice, inclusiv Uniunea Social Liberală, au participat la oficierea unui scurt serviciu religios în memoria celor căzuți pe front în cel de-al doilea Război Mondial. Participanții, rând pe rând, au depus coroane pe platoul din fața monumentului, urmând să asiste la defilarea gărzii de onoare. În urma gărzii de onoare au apărut doi tineri care au trecut prin fața celor prezenți cu o barcă pneumatică în care era fotografia premierului Victor Ponta, fiind o acțiune neanunțată la acest eveniment.