PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilierul Gergo Butka atrage atenţia: Începe eutanasierea Transurban!

Consiliul Local Satu Mare a discutat în şedinţa de astăzi situaţia nu tocmai fericită de la Transurban. S-a ajuns la acest subiect pornindu-se de la solicitarea de autorizare a a unui traseu venită din partea unei firme care transportă muncitorii din Sătmărel la Draxlmaier.

Discuţiile au pornit după ce s-a afirmat faptul că Transurban a pierdut contractul pentru transportul muncitorilor din Sătmărel după repararea drumului. Consilierul UDMR Gergo Butka s-a arătat revoltat de faptul că firma care a reuşit să obţină noul contract a venit să propună avizarea traseului abia acum deşi de mai multe luni transportă muncitorii, iar cazul nu este unul singular, mai existând două astfel de solicitări.

Mai mult decât atât firma câştigă 290 de lei/zi + TVA şi plăteşte administraţiei locale o licenţă de traseu de doar 100 de lei pe o perioadă de trei ani.

Gergo Butka a afirmat că astfel începe eutanasierea Transurban, cu astfel de aprobări Consiliul Local îşi defavorizează propria societate. Poliţia Locală nu a făcut nimic deşi firma respectivă circulă zilnic pe acel traseu fără licenţă. El a spus că este nevoie de o redresare a societăţii Transurban, amintind de afirmaţiile primarului, care a cerut performanţă.

De altfel, şeful de exploataţie de la Transurban, Dan Florescu, a spus că societatea va reuşi să onoreze şi alte comenzi decât cele din prezent doar dacă va avea autobuze noi din toamnă.