PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Forța Civică vrea internet wireless în parcurile și stațiile de autobuz din Satu Mare

Partidul Forța Civică Satu Mare vine în sprijinul tinerilor sătmăreni, cerând conducerii Primăriei accesul gratuit la internet, prin sistemul wireless, în parcuri, stații de autobuz, autogări și gară.

Președintele Organizației Municipale Forța Civică, Șergiu Băbășan alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Forţei Civice, Olimpia Silaghi au anunțat astăzi într-o conferință de presă proiectele pe care le vor derula în această vară.

Un prim proiect prin care partidul Forța Civică încurajează tinerii să rămână în Satu Mare presupune accesul gratuit la internetul în spațiile publice menționate. În acest sens, președintele FC Satu Mare, Sergiu Băbășan, a declarat că împreună cu colegii săi se vor adresa direct tinerilor sătmăreni pentru a strânge semnături pe o petiție pe care doresc să o înmâneze conducerii Primăriei.

Privind al doilea proiect, Forta Civica a lansat un Ghid al controlatului, în care se oferă informaţii complete despre drepturile şi obligaţiile firmelor sau persoanelor fizice supuse unor acţiuni de control din partea autorităţilor statului. Ghidul este pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi la sediul partidului. Totodată, s-a mai precizat un alt proiect prin care vor sprijini cetățenii care doresc să înfiinţeze asociaţii de proprietari, toate cheltuielile pentru această procedură fiind suportate de Forţa Civică.

Potrivit lui Sergiu Băbășan, în viitorul apropiat va fi realizat un site pe care vor fi postate informaţii detaliate privind cheltuielile administraţiei publice sătmărene și unde cetățenii sătmăreni vor avea acces, acesta făcând parte dintr-un alt proiect propus.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a Forţei Civice, Olimpia Silaghi, a anunţat că va continua proiectul ”Educație prin zâmbete”, prin care vor oferi informaţii despre igiena orală şi de prevenție a afecțiunilor bucale copiilor şi tinerilor din centrele de tip familial din municipiu și județul Satu Mare, precum și pachete cu periuțe și pastă de dinți.