PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi Gabor: Administrația publică se poate caracteriza prin cuvintele eșec, haos, piperate cu un pic de distracție

Președintele organizației municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor,  împreună cu consilierii locali UDMR au susținut astăzi o conferință de presă în care au făcut un bilanț al administrației publice locale, la doi ani de la alegerile locale.

Deputatul Kereskenyi Gabor a afirmat că este greu să faci un bilanț al realizărilor din ultimii doi ani ai administrației publice, deoarece acestea sunt foarte puține, caracterizând administrația publică prin cuvintele eșec, haos, piperate cu puțină distracție.

Referitor la investițiile din județul Satu Mare, deputatul a ținut să precizeze faptul că proiectele europene scrise și câștigate de fosta administrație sunt fie blocate, fie în întârziere, dând exemplu reabilitarea clădirii Teatrului de Nord, a străzilor de pământ din municipiul Satu Mare și reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, proiect implementat de Apaserv.

Deputatul a mai făcut o remarcă la locuințele modulare promise de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, afirmând că poate acestea au rămas la domnul Mazăre la Constanța și sunt așteptate să fie aduse la Satu Mare cu vaporul.

Privind investițiile, deputatul Kereskenyi  a anunțat că prin intrarea UDMR-ului la guvernare au reușit să stabilească legătura cu guvernul,  astfel fiind reluate finanțările unor proiecte care au fost întrerupte în anul 2012.

La rândul său, consilierul local Maskulik Csaba a declarat că proiectul propus de UDMR privind acordarea de facilități fiscale pentru atragerea de investitori și crearea unor noi locuri de muncă este blocat de către conducerea primăriei. De asemenea și propunerea de a majora cu 10%  a bonificației pentru persoanele juridice care plătesc la timp impozitele.

Consilierul Gergo Butka a afirmat că acele șantiere cu care se laudă primarul Dorel Coica au fost începute de fosta conducere iar îmbunătățirea din punct de vedere a calității nu s-au realizat așa cum se laudă primarul.

Majoritatea consilierilor locali și-au declarat nemulțumirile cu privire la administrația publică locală iar la finalul conferinței aceștia, ironici, au lansat cartea ”Doi ani de vacanță”, care îi are ca protagoniști pe primarul Dorel Coica și viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca.