PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

„PDL şi PNL repornesc motoarele dreptei la Satu Mare”. Vor fi schimbaţi unii viceprimari PSD

Preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, şi deputatul Andreea Paul au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe diverse teme anunţând că au început deja discuţiile informale pentru fuziunea cu PNL la Satu Mare şi că unde este posibil se vor crea noi majorităţi în consilii iar unii viceprimari PSD vor fi schimbaţi.

Petre Mureşan a început prin a face unele declaraţii dure la adresa primarului Dorel Coica, acuzându-l de faptul că habar nu are de administraţie şi că nu şi-a onorat promisiunile electorale.

„A dovedit că este un mare mincinos, un laş, acest om că îşi dovedeşte caracterul infect. De la începutul mandatului şi până astăzi a arătat că nu are habar de administraţie, nu are viziune şi un plan coerent pentru oraşul nostru”, a declarat Mureşan.

În schimb, susţine acesta, primarul a avut diferite luări de poziţii în care îi atacă pe adversari, cum ar fi consilierul PDL Cosmin Raţiu, făcând referire şi la schimbul de replici avut cu actorul Sorin Oros.

Liderul PDL a amintit unele dintre promisiunile electorale făcute de Dorel Coica în campania din 2012, precum crearea de noi locuri de muncă, acordarea de facilităţi pentru investitori, crearea unui fond de dezvoltare al municipiului, formarea unui grup de profesionişti la primărie, crearea unui parc informatic, crearea a 1044 de locuinţe pentru tineri şi persoane cu venituri mici după modelul implementat la Constanţa de către primarul Radu Mazăre, reabilitarea termică a tuturor blocurilor din oraş.

„Realizări, aproape zero! Într-o sută de ani ar reuşi să-şi onoreze promisiunile”, a concluzionat Mureşan.

El nu exclude posibilitate ca la anul să aibă loc alegeri anticipate după ce Curtea de Apel Oradea a respins contestaţia primarului împotriva deciziei ANI prin care a fost declarat incompatibil. Edilul mai are o singură cale de atac.

Deputatul Andreea Paul a fost critică la adresa Consiliului Judeţean, spunând că nu are o strategie de dezvoltare şi se mai pierd încă 10 ani dacă această strategie nu se face repede. Ea a făcut o comparaţie cu judeţul Maramureş, unde se mişcă masiv, precizând la Satu Mare „nu se mişcă lopata decât atunci când în poză intră edilii locali ai PSD”. Aceasta a mai făcut o comparaţie a proiectelor depuse la GAL Ţara Oaşului şi la GAL Ţara Oltului, arătând că aici au fost atrase de patru ori mai multe fonduri datorită implicării şi spiritului de antreprenor specifice unei gândiri de dreapta.

În încheiere, aceştia au dat puține declarații cu privire la crearea noului partid de dreapta, a negocierilor de fuziune dintre PNL şi PDL la nivel de Satu Mare. Deocamdată nu au fost făcute foarte multe detalii deoarece ambele partide sunt în reorganizare la Satu Mare, având loc doar o întâlnire informală între conducerile celor două filiale.

“Repornim motoarele dreptei în Satu Mare cu PDL şi PNL. Reorganizăm echipa şi în propria ogradă, aseară în cadrul birourilor reunite ale municipiului şi judeţului am luat decizia de a o numi pe Ileana Blidar preşedintă a organizaţie municipale a PDL Satu Mare. Liberalii au avut o întâlnire, tot aseară, şi aşteptăm validarea de la nivel central a noului birou constituit”, a spus Andreea Paul.

“Sunt multe localităţi în judeţul Satu Mare în care vor avea loc discuţii, se vor face majorităţi şi probabil că vor fi schimbaţi unii dintre viceprimarii PSD. În mod sigur”, a încheiat Petre Mureșan.