PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Premieră în voleiul sătmărean: CSM Satu Mare va evolua în Divizia A1

Începând din acest an Satu Mare va avea echipă de volei care va evolua în primul eşalon al României. Echipa de volei fete a CSM-ADEP Satu Mare, antrenată de Adrian Pricop va juca în Divizia A1 după ce Miroslava Iaşi, formaţie care a câştigat barajul de promovare în prima divizie, a renunţat la acest drept.

În urma deciziei celor de la Iaşi, Federaţia Română de Volei a luat legătura cu conducerea CSM-ului, oferindu-i acesteia posibilitatea de a evolua cu echipa sătmăreană în prima ligă.

„E o premieră pentru Satu Mare. Trebuie să întărim echipa şi să aducem trei jucătoare de valoare şi cu experienţă. Am discutat în acest sens cu un antrenor din Ucraina care a zis că mă ajută. De asemenea, am primit un telefon din Olanda şi am luat legătura cu un antrenor din Macedonia care a lucrat mulţi ani cu echipe din Serbia. Suntem nevoiţi să aducem fete din străinătate deoarece în România tot ce era de transferat, deja s-a transferat. Am avut o discuţie şi cu preşedintele CSM-ului, Valeriu Neagu, respectiv cu domnul primar deoarece în aceste condiţii avem nevoie de un buget mai mare. Eu consider că am avea nevoie de aproximativ 750.000-800.000 de lei. Visul meu este ca în doi, trei ani să avem o echipă alcătuită doar din românce. Obiectivul pentru primul an este rămânerea în prima divizie, după care ne putem gândi să urcăm în clasament”, a declarat tehnicianul echipei de volei a CSM-ADEP Satu Mare.    

Sursa: CSM