PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Accident de muncă pe str. Careiului. Muncitor prins sub un mal de pământ (FOTO)

Un bărbat care muncea la construirea reţelei de canalizare pe str. Careiului era cât pe ce să fie ucis astăzi după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Conform primelor informaţii, firma care efectuează lucrările nu ar fi respectat condiţiile de protecţie a muncii. Oamenii au coborât în groapa de peste trei metri fără ca pereţii să fie asiguraţi. Pompierii s-au chinuit peste două ore să-l scoată teafăr pe bărbat.

Accidentul s-a petrecut vineri după amiaza în apropierea staţiei de carburanţi Rompetrol de pe drumul Careiului. Muncitorii au efectuat lucrări de extindere a reţelei de canalizare, săpau la o adâncime de peste 3 metri iar la un moment dat un mal s-a prăbuşit peste Ioan Ţânţaş, de 31 de ani. Din fericire acesta nu a fost rănit, a putut să comunice cu salvatorii care s-au chinuit mai bine de două ore să stabilizeze pereţii şanţului şi să-l scoată. La faţa locului s-a deplasat şeful ISU, col. Gheorghe Dan, şi primarul Dorel Coica.

 Bărbatul a fost predat unei ambulanţe şi transportat la spital pentru investigaţii.

Inspectorii ITM şi poliţiştii au deschis anchete pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Se pare că vor fi descoperite o serie de nereguli.

Lucrările la reţeaua de canalizare fac parte din masterplanul Apaserv, lucrarea fiind contractată de o firmă româno-maghiară.