PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cea mai bună rețetă de lasagna din lume

totul-despre-lasagna-ce-nu-stiai-despre-faimoasa-specialitate-italiana_size1Ingrediente:

450g cârnați dulci italieni

340g carne de vită macră

100g ceapă tocată

2 caței de usturoi zdrobiți

800g roșii zdrobite

170g pastă de tomate

170g sos de roșii

118g apă

2 linguri zahăr alb

1 1/2 linguriță frunze de busuioc uscate

1/2 linguriță semințe de fenicul

1 lingură sare

1/4 linguriță piper negru măcinat

4 linguri pătrunjel proaspăt tocat

12 foi de lasagna

450g ricotta

1 ou

1/2 linguriță sare

340g mozzarella tăiată felii

135g parmezan ras

Mod de preparare:

într-o oală din fontă, la temperatura medie, gătește cârnații, carnea de vită, ceapa și usturoiul la foc mediu, până se rumenesc bine. Se adaugă apoi roșiile zdrobite, pasta de tomate și sosul de roșii și apă.

Asezonează cu zahar, busuioc, semințe de fenicul, o lingură de sare, piper și doua linguri de pătrunjel. Fierbe totul acoperit. timp de circa 1 1/2 ore, amestecând ocazional.

Pune apa cu puțină sare la fiert într-o oală mare. Scufundă foile de lasagna în apa clocotită, între 8 și 10 minute. Apoi scoate-le și clătește-le cu apă rece. Într-un bol separat, combină ricotta cu ou, restul de pătrunjel și 1/2 linguriță sare.

Preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius.

Pentru asamblare, întinde sosul de carne într-un vas/tava de copt. Aranjează 6 foi de lasagna peste, apoi jumătate din cantitatea de ricotta, apoi o treime din feliile de mozzarella.

Adaugă din nou un strat de carne și presară un sfert din cantitatea de parmezan. Repetă straturile și pune la sfârșit restul de mozzarella și parmezan. Acoperă cu o folie.

Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Înlătură foaia și mai coace 25 de minute.

Sursa: www. foodstory. ro 

 

Exit mobile version