PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Judeţean vrea să cumpere clădirea Academiei Comerciale pentru Biblioteca Județeană

Consiliul Județean Satu Mare a avut pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi un proiect privind contractarea unui credit de nouă milioane lei pentru cumpărarea unui sediu pentru Biblioteca Judeţeană şi a reabilitării fostei Şcoli nr. 13. Proiectul care prevede achiziţionarea clădirii Academiei Comerciale de lângă Grădina Romei, a fost retras înainte de şedinţă de către preşedintele Adrian Ştef, urmând să intre în dezbatere cu toate formaţiunile politice pentru găsirea unei soluţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat astăzi că administraţia judeţeană caută un sediu pentru Biblioteca Judeţeană, investiția urmând să fie recuperată din plata actualei chirii. 

„Situaţia este extrem de dificilă. Plătim o chirie de 12.000 de euro/lună care este enormă. Cu cât rezolvăm mai repede situaţia, cu atât mai repede putem să amortizăm investiţia. Spaţiul actual este inadecvat, impropriu, e nevoie de suprafeţe mai mari, cărţile nu mai pot fi păstrate în condiţii oprime”, a declarat Ştef.

Acesta nu a afirmat exact despre ce clădirea este vorba, spunând că sunt mai multe oferte, însă în proiectul de hotărâre retras se face referire exact la Academia Comercială, clădire evaluată la 6,8 milioane lei.