PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Delegație sătmăreană la Wolfenbuttel. Primarul i-a învățat să danseze Brașoveanca

Delegația de sătmăreni care a participat în Germania la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de înfrățire a orașului Wolfenbuttel cu Satu Mare, a fost prezentată și felicitată astăzi în cadrul unei conferințe de presă, de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

La evenimentul organizat în Wolfenbuttel au participat 48 de tineri sătmăreni, reprezentanți ai ramurilor sportive sătmărene, echipa de baschet și echipa de majorete de la Colegiul Național Mihai Eminescu, patru scrimeri, ansamblul ”Ceatăra” și cinci elevi de la Liceul German Johann Ettinger Satu Mare. În cadrul acestui turneu au avut loc competiții sportive între echipele sportive gazdă și echipele sportive sătmărene. Din delegația sătmăreană au mai făcut parte și șase oficialități sătmărene printre care și primarul Dorel Coica.

Potrivit edilului, pe lângă competițiile sportive organizate a avut loc și un moment inedit în care a avut ocazia să danseze cu nemţii Brașoveanca.

Acum să vă zic ceva inedit, a fost acea melodie Brașoveanaca și pe lângă faptul că a intrat și primarul și a dansat Brașoveanca bine, au intrat și nemții fiind un moment drăguț”, a declarat Dorel Coica.

Această acțiune a fost prima etapă de sărbătorire a înfrățirii dintre cele două orașe, în luna septembrie a acestui an urmând ca delegația nemțească să vină la Satu Mare.