PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Măsuri drastice la cele trei licee cu promovabilitate zero la Bac

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a luat o serie de măsuri la cele trei licee cu promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat, scopul fiind de creştere al procentului de absolvenţi.

 Inspectorul şcolar general judeţean, Mariana Roman, a anunţat astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural Satu Mare faptul că din cauza rezultatelor foarte slabe la examenul de Bacalaureat din acest an obţinute de trei licee, au fost luate măsuri drastice.

Practic, începând cu noul an școlar, Colegiul Tehnic Traian Vuia va fi comasat cu Liceul tehnologic Unio, Colegiul din Tehnic Ardud nu va mai avea clase de liceu ci doar una de învăţământ profesional, la Liceul Tehnic Simion Bărnuţiu din Carei clasele de liceu vor fi reduse de la patru la două.

Colegiul Traian Vuia și Colegiul din Ardud au avut câte patru candidați care au căzut examenul iar liceul din Carei a avut 10 elevi declarați rereușiți.       

Mariana Roman a precizat că per ansamblu rezultatele au fost mai bune decât în anii anteriori. Astfel, promovabilitatea a crescut de la 40,79% în 2012 la 58,36% în 2013 și a ajuns la 63,95% în acest an.