PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițiștii locali vor fi monitorizați prin GPS. Cum va funcționa sistemul

Un sistem de automatizare şi management a activităţii agenţilor Poliţiei Locale Satu Mare a fost aprobat astăzi în ședința ordinară a Consiliului Local Satu Mare.

Prin această hotărâre se va implementa un sistem de comunicație și urmărire prin GPS a polițiștilor locali. Valoarea totală a investiţiei este de 553.000 euro, din care sistemul de dispecerat și de PDA este estimat la aproximativ 350.000 de euro,  finanţare fiind europeană, iar contribuţia pe plan local fiind de 2%.

Consilierul local Butka Gergo a explicat cititorilor PortalSM principalele avantaje ale implementării acestui sistem, precum și o simulare grafică a sistemului de monitorizare pentru înțelesul cititorilor.

Avantaje:

– primind apelul unui locuitor, dispeceratul va avea informații precise despre poziția agenților și va trimite echipajul cel mai apropiat la locul sesizării, și astfel se va reduce timpul de intervenție.

 – pe lângă faptul că aceste terminale PDA pot transmite informații importante pentru rezolvarea cazurilor pe teren, se pot folosi și pentru controlul mai sever al agenților de poliție locală: la sfârșitul turei, sau la un anumit interval se poate verifica traseul parcurs de echipaj.

Consilierul UDMR, Butka Gergo a solicitat totodată primarului Dorel Coica să dispună o prezență mai accentuată a poliției locale în zonele centrale și un control mai sever în aplicarea legii în această perioadă când mulți sătmăreni se întorc din afara țării.