PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Probleme grave la Sanislău: Datoriile fostului primar blochează Primăria

Primăria comunei Sanislău riscă să aibă conturile blocate din cauza datoriilor lăsate de fostul primar şi a contractelor încheiate de acesta. Conducerea primăriei, alături de un grup de consilieri s-au deplasat și au cerut astăzi sprijinul prefectului Eugeniu Avram, după ce un executor judecătoresc i-a ameninţat că le blochează conturile din cauza unei datorii neplătite încă de pe vremea fostului primar Călin Mateş.

De altfel, actualul primar, Korbasi Ioan Zoltan a depus în 05.10.2012 o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva fostului primar Călin Mateş reclamând că a efectuat achiziţii publice fără aprobare de consiliu local.

Actualul edil, reclamă că fostul primar a achiziţionat 10.000 de tone de balastru de la o firmă care nu au fost recepţionate, dar în realitate a fost livrată doar o cantitate de doar 125 de tone. Firma respectivă a emis patru facturi în sumă de 165.709 lei iar o altă firmă a facturat suma de 30.727 lei pentru transportul balastrului. Korbasi Ioan Zoltan susţine că achiziţia nu a fost făcută legal şi cu toate acestea firma respectivă a obţinut în instanţă un ordin de executare silită pentru o sumă de 500.000 de lei, ce reprezintă balastrul ce ar fi fost livrat şi penalităţile. Consilierii locali s-au declarat revoltaţi de faptul că de abia de la instanţă au reuşit să facă rost de o copie a contractului, originalele nefiind la Primărie.

În mod absolut dubios, plângerea penală a actualului primar nu a primit nici un răspuns cu toate că au trecut aproape doi ani de la depunerea acesteia la sediul Poliţiei Petreşti.

Prefectul Eugeniu Avram le-a recomandat acestora să atace hotărârea de executare a primăriei, problema putând fi soluţionată fie de Justiţie, fie de Parchet. El i-a recomandat primarului să solicite informaţii şi de la Parchetul Carei cu privire la plângerea penală ce a depus-o.

Atât primarul cât şi consilierii au atras atenţia că punerea în aplicare a unei hotărâri pentru plata unei sume de 500.000 de lei ar bloca efectiv administrația locală, iar asta ar însemna închiderea efectivă a Primăriei.