Duminică, 3 August, între orele 10.00 – 15.00 – Piața Agroalimentară Carei
Expoziție de Păsări și Animale de Casă – organizator Asociația Colibri Carei
Luni, 4 August, ora 18.00 – Castelul Károlyi
Seară Literară – poeți careieni (prezentare, recitări, expoziție de carte)
Recital de poezie din creația poeților careieni în limba română și maghiară, completat de o scurtă prezentare a fiecărui poet și de o expoziție de carte, care cuprinde cărțile publicate de aceștia sau apariții în diverse publicații sau antologii.
Vor recita elevi careieni, membri ai cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, reprezentanți ai Bibliotecii Municipale și cadre didactice.
Marți, 5 August ora 20.00 – SCENA FESTIVALULUI
Șlagăre nemuritoare (I) – Recital de muzică ușoară românească susținut de Gheorghe Gheorghiu (București)
În 1975 a participat la primul Festival Național de Muzică Folk, unde a obținut Marele Premiu, a fost membru al cenaclului Flacăra până în anul 1980, iar după 1990 a participat la numeroase concerte în străinătate: Israel, Germania, Austria, Belgia, Italia, Canada și SUA. În 2008 primește Diploma de popularitate pentru cântecul ,,Unde dragoste nu e, nimic nu e” și discul de platină.
În deschidere soliștii și instrumentiștii formațiilor Castelanii de la Centrul Cultural Carei.
Miercuri, 6 August
ora 17.00 Ștrandul termal– Cel mai puternic bărbat – concurs regional de forță organizat de FitForce Carei și Joy.
ora 20.00 SCENA FESTIVALULUI
Șlagăre nemuritoare (II) – Recital de muzică ușoară susținut de Aradszky László (Ungaria).
Câștigător al unui cunoscut festival de muzică în 1966 cu piesa Isten véled édes Piroskám, Aradszky László este de o jumătate de deceniu unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați soliști de muzică ușoară din Ungaria, cu sute de mii de albume vândute, cu discuri de aur și platină și cu foarte multe concerte și turnee.
În deschidere soliștii și instrumentiștii formațiilor Castelanii de la Centrul Cultural Carei pregătiți de prof. Szűcs József.
Joi, 7 August, ora 20.00 – SCENA FESTIVALULUI
Gala Dansului Careian – spectacol de dans modern, sportiv și de societate cu formațiile Magic Dance (Centrul Cultural), Club Dance (Clubul Elevilor) și Lead & Follow. Instructori: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu și Bagosi Zoltán
ora 22.00 Ștrandul termal – Stand up Comedy
Vineri, 8 August, ora 20.30 – SCENA FESTIVALULUI
Seară de Jazz – Concert extraordinar susținut de Harry Tavitian – pian (Constanța) & Cserey Csaba – percuție (Satu Mare).
HARRY TAVITIAN , pianist de originea armeană, conform „International Herald Tribune”, …este cel mai important jazzman român contemporan.
Absolvent al Academiei de Muzică din București, În 1974 participă la prima ediție a Festivalului de Jazz de la Sibiu, si cântă în jam-session cu Richard Oschanitzky la patru mâini. Harry Tavitian a susținut concerte și a participat la festivaluri importante în România, Rusia, Lituania, Franța, Italia, Germania, Bulgaria, Portugalia, Republica Moldova, Iugoslavia, Polonia, Scoția, Ungaria, Grecia, Turcia, Olanda, SUA, Armenia (ca invitat personal al președintelui Armeniei), Slovacia, Elveția, Cehia, Austria, Slovenia. A colaborat în cei 30 de ani de activitate cu numeroși jazzmani români și străini. Cserey Csaba este unul dintre cei mai apreciați percuționiști din România.
Sâmbătă, 9 August, ora 18.30 – SCENA FESTIVALULUI
Seară de folclor internațional Ansamblurile: Kud ”Dany Vidonyec” din Moravid – Croația, Parapacs din Tornala – Slovacia, Szivárvány din Demecser – Ungaria, Ceatăra și Rote Rose – Centrul Cultural Carei.
Duminică, 10 August, ora 20.00 – SCENA FESTIVALULUI
Seară de operetă – șlagăre de operetă, canțonete și musicaluri în limba română, maghiară, germană, italiană și engleză
cu Tuzson Hajnalka – soprană (Debrecen), Tasnádi Melinda – soprană (Oradea), Tasnádi Ferencz – basbariton (Oradea), Varkucs Róbert – tenor (Oradea), Nagy Timea (Gheorgheni) – soprană, Jecu Georgiana (Cluj Napoca) – soprană, Cormoş Viktória (Cluj Napoca) – soprană, acompaniați de Thurzó Zoltán(Oradea) – pian.
Luni, 11 August, ora 20.30 – SCENA FESTIVALULUI
Seară de umor românesc – ”Ca la noi …. la nimenea!” – cu Sebastian Lupu și Margittai Tamás de la Teatrul Artemotion Oradea, spectacol realizat după cupletele lui Constantin Tănase.
Sebastian Lupu este actor la Teatrul Regina Maria din Oradea, trupa Iosif Vulcan, cofondator al primului teatru independent din Oradea, cunoscut pentru rolurile din filmele: Despre Oameni și Melci (regia Tudor Giurgiu) și Morgen (regia Marian Crișan). Margittai Tamás este profesor de muzică în Oradea.
Este un spectacol bazat pe cupletele marelui Constantin Tănase ce au sensibilizat inimile multor români cu mulți ani în urmă. Cupletele celui mai mare pamfletar pe care l-a avut Romania, Constantin Tănase, de acum peste 70 de ani sunt de o actualitate descurajantă… În buna tradiție a marilor actori de comedie, a creat un tip de personaj, acela al cetățeanului simplu, umil și necăjit, mereu în contradicție cu birocrația aparatului de stat; personajul său, unic în costumul său clasic, cu pătrățele, crizantemă la butonieră, s-a facut purtătorul de cuvânt al unei întregi categorii sociale, ceea ce-l va aduce de multe ori în atenția cenzurii.
Marți, 12 August, ora 20.30 – SCENA FESTIVALULUI
Seară de umor maghiar cu Maksa Zoltán (Budapesta)
Distins cu premiul Karinthy, cea mai importantă dinstincție acordată în Ungaria unui comediant, Maksa Zoltán este un artist care se bucură de un succes deosebit, iar programele sale sunt concepute și interpretate într-un stil original și inconfundabil.
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program.
În caz de vreme nefavorabilă spectacolele se vor desfășura în Sala Cavalerilor din Castelul Károlyi, caz în care accesul publicului se va face în limita locurilor disponibile.