PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărenii din zona ştrandului „Vara nu dorm”. Muzica de la cluburi, la maxim

Locuitorii cartierului Micro 17, cei de pe str. Botizului şi din zona ştrandului reclamă faptul că din cauza muzicii dată prea tare la cluburile care ţin petreceri în aer liber nu se pot odihni în weekenduri.

În fiecare week-end începând de la ora 22:00 până după ora 3 dimineaţa nu poţi dormi de muzica ce se aude din zona ştrandului. Îl auzim destul de bine inclusiv pe DJ-ul care strigă frenetic Satu Mare mâinile sus. Locuiesc în Micro 17 şi după ce încep petrecerile suntem nevoiţi să dăm sonorul televizorului mai tare pentru a acoperi muzica house. Şi în anii trecuţi am depus nenumărate reclamaţii la Poliţie, Primărie şi nu s-a rezolvat nimic. Peste zi întregul cartier îl aude pe domnul de la microfon care îi strigă pe şoferii anumitor maşini care au parcat neregulamentar. Nu ştim ce să ne mai facem, este deja inadmisibil ce se întâmplă”, a spus un locuitor deranjat de muzică.

Problema nu este străină autorităţilor. Mai mulţi locatari au sunat la Poliţie şi au reclamat acest fapt. În anii trecuţi au fost sesizări şi la Primărie dar nu li s-a rezolvat problema. Proprietarii cluburilor au ignorat de fiecare dată rugămințile autorităților. Oamenilor li s-a spus că pentru a dovedi aceste reclamaţii este nevoie ca la faţa locului să se prezinte  o firmă specializată cu măsurarea decibelilor, însă acest lucru nu prea este posibil.

În această situaţie sunt mii de sătmăreni. O parte dintre ei s-au gândit să iniţieze o listă cu semnături ale celor deranjaţi, sperând că astfel vor avea un cuvânt de spus în faţa autorităţilor.