PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Zilele Culturale Partium vor avea loc în perioada 18-24 august

Cea de-a XIII-a ediție a manifestării ”Zilele Culturale Partium” va avea loc în perioada 18-24 august 2014. Timp de șapte zile vor concerta formații și interpreți renumiți, invitați pentru prima dată la Satu Mare.

În cadrul unei conferințe de presă la sediul UDMR Satu Mare, președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, alături de președintele Fundației Identitas, Szocs Peter și Stier Peter au prezentat detalii despre eveniment.

Potrivit lui Kereskenyi Gabor, UDMR Satu Mare este principalul organizator iar scopul acestui eveniment este de a arăta valorile maghiarilor din Satu Mare.

Scopul principal în organizarea acestui eveniment este de a arăta valorile maghiare din Satu Mare, cine suntem noi, care sunt mâncărurile tradiționale, cum ne distrăm noi, iar un alt scop este să sprijinim comunitatea locală în organizarea diferitor manifestări, evenimente culturale printre care și Zilele culturale Partium”, a declarat Kereskenyi Gabor.

În calitate de coordonator al evenimentului, Stier Peter a precizat că pe toată durata evenimentului vor avea loc peste o sută de manifestări în zece locații diferite din Satu Mare.

Stier Peter a detaliat cele mai importante concerte, dintre care cel mai important eveniment este concertul lui Zoran, care va avea loc în data de 22 august, la ora 20:00, pe scena amplasată în Centrul Nou al orașului. Tot în aceeași zi, la ora 22:30, va concerta formația Quimby pe scena amplasată în Grădina Romei. După spusele coordonatorului de eveniment, acești invitați vor fi pentru prima dată la Satu Mare și vor susține concerte live.

În timpul săptămânii, la Turnul Pompierilor va avea loc un șir de evenimente între datele 18 – 21 august: teatru stradal din Budapesta, o gală de operetă de la Debrecen, un ansamblu folcloric de la Oradea și Palia Bea.

Evenimentul se va încheia în data de 24 august, cu formația Bikini care va concerta la ora 21:00, pe scena amplasată în centrul nou.

Principalul organizator al manifestării Zilele Culturale Partium este UDMR Satu Mare în parteneriat cu 50 de organizații non profit iar bugetul evenimentului este cofinanțat de Guvernul României, departamentul Relații Interetnice, Consiliul Județean Satu Mare, Consiliul Local, Primăria municipiului Satu Mare, sponsorizări de la de la firme și companii locale și proiecte de finanțare. Bugetul estimat este de 300.000 de lei.

Toți sătmărenii sunt invitați să participe la acest eveniment.

Vom reveni cu programul oficial al Zilelor Culturale Partium