PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Govor către Andreea Paul: Mai bine La Mircea decât La Stolojan. Am ajuns aici fără să mă prostituez

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă unor acuzaţii aduse de adversarii din ACL, Andreea Paul şi Adrian Cozma.   

Spunea că eu mint când afirm anumite lucruri, că La Mircea dezinformează, bătând apropouri la localul meu, La Mircea. Eu vreau să spun că La Mircea a fost un brand, un lucru de care nu mi-a fost ruşine şi mi-a făcut cinste la vremea respectivă, a fost o activitate de care eu sunt mândru, o activitate care a trecut. Eu zic că pentru sătmăreni mai bine La Mircea decât La Stolojan, sau la Dragă Stolo. Eu în decursul timpului am avut mai multe activităţi printre care şi acea activitate, dar sunt mândru de ce am făcut în viaţa mea şi nu-mi reproşez absolut nimic. Ba mai mult, mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns la acest nivel în politica sătmăreană pe picioarele mele, fără să mă prostituez şi fără să port geanta nimănui”, a declarat Govor.

Preşedintele PSD a precizat că îi lasă pe sătmăreni să-i caracterizeze pe politicieni, cei care până la urmă cei care votează, amintind totodată şi de faptul că PSD a obţinut cele mai multe voturi în rândul partidelor româneşti din Satu Mare şi a câştigat Colegiul 2.

Mircea Govor consideră  „o ruşine” răspunsul dat de Andreea Paul privind sprijinul financiar acordat  unor biserici. „Mi se pare o jenă, o bătaie de joc față de cetățeni. Dacă prin intermediul meu sau al Consiliului Județean am alocat sume importante de bani pentru 300 de biserici din județul Satu Mare n-am ieșit niciodată să spun.  Nu-i frumos din asta să-şi facă un titlu de glorie, asta este frumos, un lucru normal, firesc, care trebuie să se întâmple. Să ajuţi Biserica este o onoare, un lucru de suflet”, a punctat Govor.

El a ţinut să precizeze că de fapt banii sunt alocaţi prin Ministerul Culturii cu sprijinul parlamentarilor, dar niciunul nu a ieşit public să spună acest lucru.

Liderul PSD susţine că parlamentarul PDL nu a contribuit „nici cât e negru sub unghie” la autostrada 109 L şi că activitatea parlamentarilor din opoziţie este de face câte o interpelare în loc de „a tăia iarba la câini”.

Să înţelegem foarte clar, parlamentarii din opoziţie nu au pârghii în mână. Şi atunci ce au? Gargară. Fac gargară. Recunosc că am dat 1.000 de euro avocatei dnei Vass  ca să încheiem procesul la care a apelat dânsa. Eu am considerat de cuviinţă că nu intru într-un conflict cu o femeie, eu toată viaţa am respectat femeile, nu încep să mă judec, să mă cert, să mă bat cu femeile. Nu m-am bătut cu Andreea, am preferat să renunţ la proces, am plătit cheltuielile, dar dacă tot discutăm, să vă spun că ea a pierdut acest proces cu Gazeta în care am fost eu. Am vrut să nu mă judec cu nimeni, să nu fac circ din respect pentru o femeie, nu pentru deputat”, a mai afirmat Govor.

Potrivit acestuia, cei doi au stabilit că nu se mai atacă în public, dar Andreea Paul a afirmat despre Govor că este un „politician ratat” şi a atacat-o pe nedrept pe primăriţa din Negreşti Oaş.

„O rog din suflet, dacă poate să ajute cu ceva Satu Mare să o facă. În primul rând să-i lase pe oameni în pace, să nu-i mintă, să nu vină cu circ, să nu vină cu jigniri la adresa unuia sau altuia pentru că sătmărenii s-au săturat de circ de pe vremea unui alt parlamentar de care încet încet scăpăm. Dar vom scăpa şi de dna Vass peste doi ani”, a completat Govor.

Nici liderul organizaţiei judeţene de tineret al PDL Satu Mare, Adrian Cozma, nu a scăpat fără răspuns.

Un croitoraş viteaz care se crede, Adi Cozma, pe nedrept spune că zic minciuni. El prea bine știe că sunt un om hotărât și nu mint, îmi place să-mi țin cuvântul. De aia poate el vorbi în Consiliul Județean. A zis că mint vizavi de drumul Codrului, înseamnă că nu e în timpul ședințelor în Consiliul Județean, și doar a ridicat și el mânuța când s-a votat drumul. Îmi pare rău că m-a făcut mincinos şi pentru acest lucru îi spun să nu mai fie obraznic”, a declarat Govor.

Liderul PSD i-a transmis lui Cozma că tinerii care fac politică bazată pe minciună nu ajung departe şi că ar putea învăţa multe de la el.

Încă o dată o spun şi sunt convins că în toamnă România va avea un preşedinte român, în primul rând ortodox, şi-l va chema Victor Ponta”, a mai spus Govor.

În încheierea conferinţei, el a prezentat câteva fotografii cu Andreea Paul la intrarea în comuna sălăjeană Bobota, după ce deputatul PDL a spus că aceasta nu e comuna sa natală.