PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Govor le răspunde „ACeLor de gămălie”: În 30 de ani nu adună 35.000 de semnături

Preşedintele filialei judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, a susţinut astăzi o conferinţă de presă pentru a lămuri public mai multe subiecte şi a răspunde unor acuzaţii care i-au fost aduse de către reprezentanţii PDL. Liderul PSD nu a ratat ocazia de a ataca „ACeLe de gămălie”, spunând că prin această nouă alianţă PDL-iştii încearcă să se spele de păcatele trecutului, precum tăierea salariilor, a pensiilor, închiderea unor spitale şi şcoli, pe vremea premierului Emil Boc.

Primul la care i-a răspuns preşedintele PSD Satu Mare a fost secretarul general al PDL, Sorin Ghilea, acesta afirmând că la ordinul lui Govor le-a fost tăiat microfonul la Ziua comunei Santău. Liderul PSD a explicat că el nu poate da asemenea ordine, şi mai mult, primarul şi viceprimarul sunt democrat-liberali. „Vina nu-mi aparţine mie şi chiar îmi pare rău că apelează la asemenea acuzaţii. Probabil problema este la ei în ogradă, o spun foarte sincer, înseamnă că pe domnii cu pricina, care au participat din partea ACeLor, nu-i bagă nimeni în seamă, nu-i cunosc oamenii lor. Dacă primarul şi viceprimarul ACL nu dau microfonul unui membru ACL ce vină am eu în calitate de preşedinte al PSD? Poate fi o explicaţie, înseamnă că nu-i recunosc pe ei ca şefi şi ca formaţiune politică şi că mă respectă pe mine”, a spus Mircea Govor.

Preşedintele PSD le-a mai recomandat celor de la PDL „să facă bine să numere câţi primari au”,  lăsând să se înțeleagă că mulți dintre ei ar fi la alte partide, doar oficial în PDL.

Un alt răspuns i-a fost adresat deputatului PDL Andreea Paul, care a adresat mai multe întrebări deschise primarului PSD din Negrești Oaș, Aurelia Fedorca. Mircea Govor a discutat problema apei cu APASERV, cu cei ai Prefecturii, cerând luarea de măsurilor ce se impun. Potrivit liderului PSD, în Negrești se desfășoară o investiție de 20 de milioane de euro, ce va rezolva problema apei.  El a explicat că primarul din Negrești Oaș nu poate face prea multe și a acuzat-o pe Andreea Paul că vrea să asocieze numele primăriţei cu cei al problemei de apă.

Ori de câte ori văd pe cineva că îmi atacă primarii eu o să ripostez şi o fac cu fermitate pentru că sunt convins că o fac cu răutate. Primarii mei sunt cei mai buni din judeţul Satu Mare, sunt oameni care ştiu ce au de făcut şi care-şi fac datoria faţă de cetăţeni şi de asta au fost aleşi. Eu ştiu câţi primari am la ora actuală, inclusiv câţi au mai venit pe parcurs de la alegeri”, a punctat Mircea Govor.

Liderul PSD i-a adresat Andreei Paul mai multe întrebări publice:

  1. Câţi bani a adus  în Ţara Oaşului de când este parlamentar şi membru în comisia de buget
  2. Câte proiectese leagă de numele ei şi câte au fost finalizate, dacă există vreunul
  3. Câte obiective a finanţat şi câte a finalizat în judeţul ei, Sălaj, în satul ei, Bobota.

Mircea Govor a ţinut să reamintească faptul că Andreea Paul a fost consiliera lui Emil Boc când au fost tăiate pensiile şi salariile, afirmând totodată că urmează să organizeze mai dese conferinţe pentru a le reaminti românilor cine sunt de fapt cei care acum sunt sub sigla ACL.

Mie mi-ar fi ruşine să apar în faţa opiniei publice, a oamenilor, să mai pot să vorbesc. Nu există nimic mai josnic pe lumea asta decât să sărăceşti oamenii, să le bagi mâna în buzunar cu bună ştiinţă, să le tai salariile, pensiile. Ei au nenorocit ţara. Mai vor s-o nenorocească? Nu mai pot să-i păcălească pe români. În faţa oamenilor nu mai e voie să apară, sunt compromişi definitiv. Într-o ţară civilizată oameni care au luat asemenea măsuri criminale împotriva poporului lor sunt judecaţi şi nu li se mai dă voie să facă politică. Mai vin să pozeze, să-mi dea mie lecţii. Ce lecţii să-mi dea mie oameni din ăştia care nu merită doi bani? Noi n-am făcut altceva, de când a preluat domnul Ponta guvernarea, decât să acoperim toate mizeriile lor”, a spus Govor.

În opinia acestuia, preşedintele României trebuie să fie un român deoarece este comandatul suprem al forţelor armate române şi nicidecum Klaus Iohannis.

El s-a arătat foarte deranjat de o afirmaţie a deputatului UDMR Kereskenyi Gabor, care i-ar fi spus că în curând o să-şi primească salariul în forinţi.

Mi-a spus Kereskenyi Gabor că nu durează mult şi voi avea salariu în forinţi. Mi-a spus-o mie! Eu salariu în forinţi? Niciodată în ţara mea, vă asigur! Ce a spus înseamnă că se leagă cu ce pun la cale toţi acei şmecheri în frunte cu Klaus Iohannis, cu cei de la Jobbik şi alte partide din Ungaria. D-l Kereskenyi chiar dacă este membru UDMR nu-i face cinste să-mi spună mie în ţara mea că voi avea salariu în forinţi, când el mănâncă pâine românească şi primeşte lei româneşti în Parlamentul României. Aşa ceva este inadmisibil şi de aceea românii trebuie să se trezească, să nu se întâmple ca în fosta Iugoslavie”, a declarat Govor.

Pentru a lămuri problema patriotismului lui Klaus Iohannis, Govor i-a adresat câteva întrebări, şi anume: de câte ori a fost la sărbătoarea imnului naţional, la Ziua Drapelului, la Ziua Naţională şi dacă şi-a plătit contribuţiile din banii de meditaţii din care şi-a cumpărat şase case.

În privința campaniei de strângere de semnături, Mircea Govor a spus că PSD Satu Mare a strâns deja 15.000 de semnături chiar dacă nu a făcut public acest lucru, spre deosebire de cei de la ACL care au anunțat că trebuie să adune 35.000.

Trebuie să mai treacă 30 de ani să mai poată aduna ei 35.000 de semnături. Cam atât trebuie să dureze să adune ei cu ce au. Primari nu au, viceprimari nu mai au, consilieri locali nu mai au”, a precizat Govor.