PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Trei oșeni condamnați pentru furt din bancomate. Au clonat cardurile a 60.000 de persoane, ce aveau 16 milioane de lire sterline

Trei bărbați din Negrești Oaș și o băimăreancă au fost condamnați la 5 ani de închisoare după ce au dat cel mai mare tun din istoria tehnologiei, reușind să fure sume importante de bani după ce au clonat carduri în valoare de 16 milioane de lire sterline.

Gruparea infracțională alcătuită din Florin Ioan Silaghi (30 ani), Vasile Daniel Pop (30 ani) și Ovidiu Metac (27 ani), toți din Negrești-Oaș, județul Satu Mare și băimăreanca Alexandra Adriana Turc (25 ani) opera în nordul Londrei, folosindu-se de metode ingenioase pentru a sustrage banii din conturile clienților.

Cei patru membri ai bandei românești montau camere video spion pe laturile ATM – urilor din Marea Britanie, astfel încât să poată obține PIN – urile clienților. Camerele video spion erau montate atât de bine încât obțineau o vizualizare bună a codului PIN. Totodată, foloseau dispozitive skimming în miniatură pentru a “culege”detalii despre cardul introdus în bancomat. Dispozitivul de skimming era deghizat într-un pachet de țigări pentru a păcăli utilizatorii cardurilor bancare.

Maramureșeanca și cei trei negreșteni au reușit astfel să scoată din conturile clienților sume colosale de bani din Marea Britanie, Italia, Columbia, România și Panama. Valoarea totală sumelor de pe cardurile clonate a fost de 16 milioane de lire sterline, bani aflați în conturile bancare a unui număr de 60.000 de persoane.

Rețeaua a fost destructurată în luna decembrie 2013, de Unitatea Specială a Poliției din Marea Britanie DCPCU și Poliția Națională Română.

După ce cazul a fost anchetat, cei patru au fost condamnați de către judecătorii englezi în data de 21.08 2014 la cinci ani de zile în arest pentru fraudă, spălare de bani și utilizare de documente false.