Primăria din Sanislău a organizat astăzi o conferință de închidere a proiectului, la care au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, primarul din Omboly, Trefan Gabor, primarul din Sanislău, Ioan Kardosi, consilieri locali și cetățeni ai comunei Sanislău.
În cadru conferinței, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că acest proiect european s-a dovedit unul eficient iar colaborarea dintre Consiliul Județean Satu Mare și instituțiile maghiare a fost una bună.
”Eu cred că aici am reușit să demonstrăm eficiența unui proiect european. Adică am reușit să reabilităm un drum județean care trece peste graniță, am demonstrat buna cooperare și colaborare dintre noi și partea maghiară, și aici mă refer la localitatea Omboly și instituțiile care au colaborat. Pe lângă toate acestea, am reușit să rezolvăm niște probleme care existau aici în Sanislău și mai ales drumul de la Horea”, a spus Adrian Ștef.
Vicepreședintele Mircea Govor a anunțat că în următoare perioadă vor fi foarte multe proiecte prin PNDL pe teritoriul județului Satu Mare.
”Proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL vor fi foarte multe pe teritoriul județului Satu Mare, vor beneficia toate localitățile inclusiv municipiile, orașele și comunele și spun eu că vor fi mai multe proiecte în următorii doi ani câte nu a fost în ultimii 25 de ani până acum la noi în județ”, a declarat Mircea Govor.
Judeţul Satu Mare, în calitate de partener lider, s-a ocupat de modernizarea drumului judeţean DJ 196C, începând din localitatea Sanislău – intersecția DJ 196B cu DJ 196C și construirea drumului din localitatea Horea până la granița de stat cu Ungaria, pe o lungime totală de 9,78 km pe partea română.
Autoguvernarea comunei Omboly şi Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria au realizat drumul de legătură din centrul localităţii Omboly până la graniţa de stat pe o lungime de 1,48 km. Primăria Comunei Sanislău a modernizat sala de şedinţe din incinta Primăriei.
Perioada de implementare a proiectului este 1 iulie 2011 – 31 octombrie 2014, iar valoarea totală a proiectului este de 5.659.419 euro.
Execuția lucrărilor de infrastructură a fost realizată de către SC Tehnic Asist SRL Botoșani, în termen de execuție 8 luni.
Serviciile de dirigenție de șantier au fost asigurate de către SC Starcom Exim SRL, Cluj-Napoca, iar serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului de către SC Aquageotop SRL, Oradea.