PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cine îl votează pe Iohannis?

În ultimele zile, mai multe personalități și-au exprimat pe peretele de socializare, opțiunea politică pentru alegerile prezidențiale ce vor avea loc luna următoare. Printre aceștia se numără scriitorul Andrei Pleșu, artistul Alexandru Andrieș cât și actorii Victor Rebengiuc și Florin Zamfirescu.

Mărturisesc că după experiența de 25 de ani a politicii românești, am o înclinație spre dl. Klaus Iohannis. Atât m-am săturat de stilul zglobiu și volubil, atât m-am săturat de băieți care clămpăie și sar la bătaie, care sar la beregată, care își dau șuturi, ghionturi, care au întotdeauna un discurs fluvial, încât visez un președinte care să vorbească minimal. Eu sunt obosit, eu vreau unul al cărui prezență să mă liniștească” a spus Andrei Pleșu.

M-am hotărât, îl votez pe Iohannis, pentru că este un om serios, am încredere că poate să facă ceva, nu spune poveşti de adormit copii. Şi în cazul celorlalţi m-am uitat la ce au făcut până acum, dar cel mai serios mi se pare Iohannis“, scria celebrul actor Victor Rebengiuc pe o rețea de socializare.

Klaus Iohannis este după părerea actorului Florin Zamfirescu, benefic României, în comparație cu Victor Ponta sub conducerea căruia, România ar fi precum o colonie: ”Ca o colonie. Poporul nu mai vrea lătrături, poporul vrea un om liniștit, care să vorbească calm, să spună lucrurile o dată și nu de cincizeci de ori, și care să nu mintă.  Și Iohannis dă, cel puțin prin apariție, și prin ce a făcut la Sibiu, această senzație”.

Tot pe cea mai cunoscută rețea de socializare, Victor Ponta a publicat miercuri seara, urări de succes, scriitorului român Mircea Cărtărescu, înainte de anunțarea câștigătorului premiului Nobel pentru Literatură.

“Îi doresc mult succes lui Mircea Cărtărescu mâine, când se va anunța câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură! România are șanse mari să se bucure de un nou laureat!” a scris Victor Ponta.

Joi, în jurul orei 11.00, Mircea Cărtărescu a reacționat, într-un comentariu, afirmând: “În ceea ce mă privește, resping cu dezgust urările d-lui Ponta”.

Reacția virulentă a laureatului Premiului Nobel vine după ce într-un articol din noiembrie 2010 pe blogul său, Victor Ponta îi numea pe MirceaCărtărescu şi Mircea Mihăieş „intelectuali ai Fuhrerului” pentru articolele critice scrise de aceştia la adresa sa.