PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE Percheziţii la Satu Mare. Procurorii au descins la medicii care falsificau reţete

UPDATE 2 – Percheziţiile s-au desfăşurat în biroul directorului medical al CJAS Satu Mare, Raveca Gliga, la cel al medicului şef al Secţiei Psihiatrie Acuţi, Marius Gliga, din incinta Spitalului Vechi, la biroul asistentei şefe Daniela Cora dar şi la alte locuinţe sau farmacii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian, a afirmat că procurorii au început acţiunea după ora 6 dimineaţa, după ce au solicitat conducerii două persoane ale instituţiei care să asiste la percheziţii.

Procurorii bănuiesc că s-ar fi decontat reţete pentru unele persoane care nu au beneficiat de tratamente, pe legătura directă dintre şeful secţiei de Psihiatrie Acuţi şi directorul medical al CJAS.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, din cabinetele unor medici de la Spitalul Vechi au fost ridicate documente care ar arăta că pe numele mai multor persoane erau eliberate reţete, dar în realitate nu ar fi beneficiat de tratament în vreme ce decontul de la Casa de Asigurări de Sănătate s-a făcut. Sunt suspectaţi doi medici, care au relaţii la conducerea Case de Asigurări.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, având şi suportul de specialitate al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea, efectuează un număr de 18 percheziţii în mun. Satu Mare şi orașul Livada din jud. Satu Mare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În funcţie de rezultatul cercetărilor se vor lua măsuri care vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Procurorii D.I.I.CO.T – Biroul Teritorial Satu Mare au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare şi a criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.