PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarii PSD se mândresc cu proiectele finanţate de Guvernul Ponta

Trei dintre cei mai importanţi primari PSD din judeţul Satu Mare au susţinut astăzi o conferinţă de presă pentru a reaminti principalele proiecte care sunt finanţate de către Guvernul Ponta, dând asigurări că premierul ar fi un preşedinte foarte bun din moment ce şi-a arătat capacităţile din postura de prim-ministru.

Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a afirmat că proiectele derulate în capitala Ţării Oaşului însumează 250 de milioane lei, multe din ele fiind aşteptate de foarte multă vreme.

“Am simţit realmente susţinerea Guvernului Ponta şi al Ministerului Dezvoltării prin toate proiectele ce se implementează la această dată în Negreşti Oaş. Au fost proiecte aşteptate de către negreşteni, iar dacă n-ar fi fost guvernul Ponta şi n-ar fi existat o preocupare pentru comunităţile locale cred că nu se puteau duce la bun sfârşit”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

Printre proiectele amintite se numără modernizarea a 11 km de drum, investiții de 20 milioane euro în rețeaua de apă – canal, finanţarea staţiunii Luna Şes. Aurelia Fedorca a mai precizat că tot în actuala guvernare au fost finalizate lucrările la autostrada Oaşului, întrerupte pe vremea fostului regim dar şi că se modernizează DN 19 Livada – Sighetu Marmaţiei. Mai mult, recent a semnat contractul cu Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui centru multicultural, fiind în proiectare şi o sală de sport.

Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a afirmat că în guvernarea Ponta a crescut foarte mult gradul de absorbție al fondurilor europene, amintind că prin proiect european au fost asfaltate drumurile din localitate și tot prin fonduri se realizează un amplu proiect de canalizare. De asemenea, prin Compania Națională de Investiții se vor realiza un centru pentru vârstnici de 100 de locuri, va fi modernizată sala de sport din localitate și  va fi modernizat complexul sportiv.

„Concluzia e că guvernarea este un exerciţiu al lui Victor Ponta, un om de o calitate deosebită, specială şi probată. Sunt convins că va fi un preşedinte bun”, a declarat Dumitru Pop.

La rândul său, primarul comunei Racşa, Toma Betea, a afirmat că derulează proiecte în valoare de 12 milioane de euro, în investiţii precum extinderea reţelei de apă-canal, modernizarea unor drumuri, construirea unui bloc ANL, în plan fiind construirea unei şcoli, a unei grădiniţe.

Primarii s-au arătat mulţumiţi de finanţările obţinute pentru proiecte, şi i-au îndemnat pe sătmăreni să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.